667
Η Καμπάεβα, ο Πούτιν και απόψεις της βίλας | Creative Protagon

Το χρυσό «καταφύγιο» του Πούτιν – εδώ ζει με την Αλίνα Καμπάεβα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 18:16
Η Καμπάεβα, ο Πούτιν και απόψεις της βίλας
|Creative Protagon

Το χρυσό «καταφύγιο» του Πούτιν – εδώ ζει με την Αλίνα Καμπάεβα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 18:16

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να μη γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, είναι μυστικοπαθής και παρανοϊκός με την ασφάλειά του, όμως το ρωσικό ειδησεογραφικό site The Project φέρνει στο φως το μέρος στο οποίο ζει με τη γυμνάστρια ερωμένη του, την 39χρονη Αλίνα Καμπάεβα και τα παιδιά τους.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Telegraph, για ένα αυστηρά φυλασσόμενο σύμπλεγμα πολυτελών κτιρίων σε ένα τεράστιο κτήμα στη λίμνη Βαλντάι, περίπου 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας.

Εκεί ζει μόνιμα η Καμπάεβα με τα παιδιά τους και ο Πούτιν την επισκέπτεται και μένει μαζί τους όποτε δεν χρειάζεται να είναι στη Μόσχα. Το κτήμα είναι στο όνομα της Καμπάεβα και ο Πούτιν, όπως έχει αποκαλυφθεί από ανεξάρτητα ΜΜΕ της Ρωσίας, της το αγόρασε έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω ενός κυπριακού fund. Η κατασκευή της βίλας στην οποία ζει η Καμπάεβα ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.

Εχει εμβαδό 1.200 τετραγωνικών μέτρων και είναι χτισμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο, στο στιλ μιας κλασικής ρωσικής ντάτσας. Η κατασκευή έγινε από την εταιρεία του Γιούρι Κοβάλτσουκ, του επιχειρηματία που είναι γνωστός και ως «ο τραπεζίτης του Πούτιν».

Αξιωματούχοι που –φυσικά– κράτησαν την ανωνυμία τους, είπαν στο «The Project» ότι έχουν δει παιδιά να παίζουν στους κήπους της βίλας και κάποιες δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν ανάμεσα στο 2016 και το 2020 δείχνουν ότι υπάρχει και παιδική χαρά.

Από τις λίστες επιβατών των σιδηροδρομικών δρομολογίων που διέρρευσαν, φαίνεται ότι κάποιες μακρινές συγγενείς της Καμπάεβα την επισκέπτονται συχνά, προκειμένου να της κάνουν παρέα. Εικάζεται ότι μερικές έχουν και σπίτια στο κτήμα.

Το σπίτι στο οποίο μένει η Καμπάεβα είναι περίπου 800 μέτρα από το Βαλντάι, το πιο φυλασσόμενο και πιο ιδιωτικό από τα σπίτια του ίδιου του Πούτιν, στο οποίο δεν έχει ποτέ κάνει κάποια συνάντηση με συνεργάτες του.

Φωτογραφίες της έπαυλης του ρώσου προέδρου διέρρευσαν από έναν εργολάβο που εργαζόταν εκεί ως το 2005. Δείχνουν απίστευτη πολυτέλεια στο εσωτερικό του σπιτιού, η οποία υποτίθεται ότι θυμίζει στον Πούτιν το αυτοκρατορικό μεγαλείο της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αγίας Πετρούπολης, και του Μουσείου Ερμιτάζ.

Ο χώρος της εσωτερικής πισίνας

Σε ένα δωμάτιο, φύλλα χρυσού κρέμονται από το ταβάνι. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να πάρουν ένα από αυτά, λέει ο εργολάβος.

Η ύπαρξη της συγκεκριμένης βίλας αποκαλύφθηκε το 2021 από την ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της αντιπολίτευσης που βρίσκεται στη φυλακή.

Ο ρώσος πρόεδρος και η Αλίνα Καμπάεβα έχουν αρνηθεί επανειλημμένα ότι είναι ζευγάρι.

Ο Πούτιν βράβευσε την ολυμπιονίκη Καμπάεβα με το παράσημο Για Υπηρεσίες προς την Πατρίδα, το 2005

Ανώνυμοι αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν παραστεί σε ιδιωτικά πάρτι του Πούτιν λένε ότι δεν τους έχουν δει ποτέ μαζί, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουν σχέση. Η Καμπάεβα διορίστηκε, το 2014, επικεφαλής του National Media Group, της εταιρείας ΜΜΕ του Κόβαλτσουκ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία. Για τη συγκεκριμένη θέση αμείβεται με περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η έρευνα του site βασίστηκε σε έγγραφα τα οποία τους έδωσε ανώνυμη πηγή. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος περιγράφεται ως στέλεχος στην «επιχειρηματική αυτοκρατορία ενός από τους πιο στενούς φίλους του Πούτιν» και είχε εμπλακεί άμεσα στη διαχείριση του κυπριακού fund που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος για να κάνει τις αγορές του.

Ο πληροφοριοδότης είπε ότι έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα επειδή εξοργίστηκε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πιστεύει ότι το καθεστώς της Μόσχας πρέπει να τελειώσει.

Τα έγγραφα που εξέτασε το The Project αποκαλύπτουν πώς οι στενοί φίλοι του Πούτιν διοχετεύουν χρήματα στην Ermira, την κυπριακή εταιρεία, τα οποία χρήματα μετά χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του ίδιου του Πούτιν και της οικογένειάς του.

Η Καμάεβα αποκαλύπτεται ότι είναι ιδιοκτήτρια πολλών ακόμη σπιτιών και εκτάσεων σε όλη τη Ρωσία, όπως ενός πολυτελούς ρετιρέ στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο πιστεύεται ότι είναι «το μεγαλύτερο διαμέρισμα στη Ρωσία».

Το διαμέρισμα είχε βγει για λίγο στην αγορά προς πώληση και οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακές. Οι ιδιοκτησίες της γυμνάστριας είναι καταχωρισμένες στα ονόματα συγγενών της, ανάμεσα στους οποίους και η ηλικιωμένη γιαγιά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...