209
| Social media μέσω INTIME NEWS

Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 21:47
|Social media μέσω INTIME NEWS

Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 21:47

Mε ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είχε καταθέσει εκ νέου ενώπιον των βελγικών Αρχών.

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», ο λόγος για την υπόθεση που αρχικά έγινε γνωστή στον Τύπο ως Qatargate, «ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών», ανέφερε αρχικά η Εισαγγελία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Και προσέθεσε: «Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. (σ.σ.: Φραντσέσκο Τζόρτζι), αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι η σύντροφος του Φραντσέσκο Τζόρτζι, Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη, φέρεται να έχει καταθέσει πως είχε άγνοια για τις συναλλαγές του πρώτου με τον έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, τον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, ή για χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της, λέγοντας «δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά το έκανε ο άνδρας μου».

Η βελγική Δικαιοσύνη, πάντως, έλαβε την απόφαση να παρατείνει την προφυλάκιση της ελληνίδας ευρωβουλευτού μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...