612
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Πέμπτης | INTIMEnews

Οικονόμου: Κατάντια οι κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη στην υπόθεση της 12χρονης

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 14:34
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Πέμπτης
|INTIMEnews

Οικονόμου: Κατάντια οι κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη στην υπόθεση της 12χρονης

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 14:34

Για κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τις βολές στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Ολοι μας, είπε, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα που έρχονται στο φως και για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της και ότι «η Δικαιοσύνη σίγουρα θα κάνει το δικό της με αυστηρότερα νομοθετικά εργαλεία», ενώ από την πλευρά της η Πολιτεία θα μεριμνήσει για την τύχη και τη ζωή του κοριτσιού και όποιων άλλων παιδιών πέφτουν θύματα κακοποίησης.

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την αθλιότητα και τους χυδαίους υπαινιγμούς για να αποκομίσει μικροκομματικά και εκλογικά οφέλη. Αν μία λέξη μπορεί να περιγράψει αυτή την στάση είναι η λέξη κατάντια», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Και σε νέα ερώτηση που του έγινε για τον ισχυρισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ισοδυναμεί με συγκάλυψη, ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατάντια».

Είναι αυτονόητο, τόνισε, ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, επαναλαμβάνοντας πως «είναι κατάντια στην πολιτική στην Ελλάδα σήμερα, να υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηση να παρακινήσει οποιοδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει παιδεραστή. Είναι κατάντια».

Σε άλλη ερώτηση τέλος αναφορικά με την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα για τέτοιου είδους αδικήματα, σημείωσε ότι πλέον τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο και καταψήφισε επί της αρχής.

Οσον αφορά τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του Κολωνού και ήδη προφυλακισθέντα, Ηλία Μίχο, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε πως έχει διαγραφεί οριστικά από τη ΝΔ, ενώ για τις συμβάσεις της εταιρείας του με το Δημόσιο είπε πως έχει ακούσει ότι ήταν μέχρι και το 2016 και η νομιμότητά τους μένει να αξιολογηθεί.

«Δεν φάνηκε να γνωρίζει πολλά» ο εκπρόσωπος των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε εξάλλου ερώτηση και για τη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα».

Οπως είπε στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου,  ενημέρωσε τον συνομιλητή του  για μία σειρά από πράγματα που αφορούν στη λειτουργία του Τύπου και όπως επεσήμανε, συνειδητοποίησε ότι υπήρχε τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης.

«Δεν φάνηκε να γνωρίζουν ότι αρθρογραφεί ο αρχιδολοφόνος της “17Ν”, δεν ήξεραν για τα προγράμματα οριζόντιας στήριξης του τύπου, για τον τρόπο που η Δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ βλέπουν την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ, για τους άνδρες που διαθέτει η Αστυνομία για τη φύλαξη δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών οργανισμών, για τις απόψεις μας για τα παράνομα λογισμικά και την πρόοδο των εργασιών για τις νόμιμες παρακολουθήσεις. Δεν μου φάνηκε να τα ήξερε όλα αυτά. Ελπίζω ότι τα συγκράτησε. Τον κάλεσα να τα τσεκάρει», ανέφερε με νόημα ο κ. Οικονόμου, για να προσθέσει:

«Οφείλω να πω ότι επιβεβαιώσαμε τις ενστάσεις που έχουμε για τη μεθοδολογία με την οποία λειτουργεί αυτή η οργάνωση. Τον ρώτησα το αυτονόητο, πως είναι δυνατόν σε αυτή την περιβόητη λίστα, 4-5 δικτατορίες να είναι πάνω από την Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου. Η απάντηση ήταν ότι μπορεί σε αυτές τις δικτατορίες να μην είχε παρατηρηθεί θάνατος κάποιου δημοσιογράφου. Δηλαδή αυτή η οργάνωση ψάχνει να βρει πόσο ελευθερία υπάρχει στις δικτατορίες ενώ εγώ νομίζω ότι στις δικτατορίες δεν υπάρχει ελευθερία».

Ερωτηθείς τέλος, αν θεωρεί ότι το θέμα των υποκλοπών τελείωσε, καθώς η εταιρεία που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό έφυγε από τη χώρα, ο κ. Οικονόμου είπε πως είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης. «Θα φτάσουν όπως όλοι επιθυμούμε στα αποτελέσματα τα οποία θα δώσουν τις απαντήσεις που θέλουμε. Θα επιβεβαιώσουν ότι η ελληνική πολιτεία, το κράτος, δεν έχει καμία συνδιαλλαγή, προμήθεια αυτών των παράνομων λογισμικών», ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην απάντησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...