563
| InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο εξάδελφος Τσίπρας ξέφυγε: Ο αρθρογράφος των Financial Times «ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2022, 14:03
|InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο εξάδελφος Τσίπρας ξέφυγε: Ο αρθρογράφος των Financial Times «ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2022, 14:03

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αποστροφή του Γιώργου Τσίπρα στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ, το πρωί της Κυριακής, κατά την αντιπαράθεσή του με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ότι ο αρθρογράφος των Financial Times που ξεχώρισε την Ελλάδα, και άλλες έξι χώρες, ως «οικονομικά θαύματα» σε έναν κόσμο που κινείται προς την ύφεση και τον υψηλότερο πληθωρισμό, «ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος».

Η ένταση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς κορυφώθηκε προς το τέλος της εκπομπής, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης επικαλέστηκε το εν λόγω δημοσίευμα –με τίτλο «Τα επτά οικονομικά θαύματα ενός ανήσυχου κόσμου»– για να λάβει την παραπάνω απάντηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξάδερφο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός αναλυτής και επικεφαλής του επενδυτικού κολοσσού Rockefeller International Ρουσίρ Σάρμα είχε σημειώσει στα τέλη του περασμένου μήνα, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ότι «λαμβάνει ώθηση από την αναζωογόνηση των ξένων επενδύσεων και του τουρισμού, που είχε μειωθεί λόγω Covid στο 15% από το 20% του ΑΕΠ».

Είχε επισημάνει, επίσης, ότι «η χώρα αναπτύσσεται τώρα με ρυθμό πάνω από 4%, με τον πληθωρισμό να μειώνεται γρήγορα και σημειώνει μια ανάκαμψη που είναι από τις πιο υγιείς στην περιοχή».

Ο επίμαχος διάλογος είχε ως εξής:

Α. Γεωργιάδης: Οι Financial Times μας έβαλαν στα επτά θαύματα του πλανήτη, ξέρετε εσείς καλύτερα από τους Financial Times;

Γ. Τσίπρας: Πόσα πήρε;

Α. Γεωργιάδης: Μη φύγετε από δω (σ.σ. προς τους δημοσιογράφους), είπε κάτι σοβαρό, μην το κόψετε. Λέει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν το άρθρο; Αυτό είπατε;

Γ. Τσίπρας: Το ‘χετε διαβάσει; Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος.

A. Γεωργιάδης: Ενα λεπτό, αυτό είναι διεθνές θέμα τώρα.

Γ. Τσίπρας: Το ‘χετε διαβάσει; Συμφωνείτε; Εχουμε αποπληθωρισμό στην Ελλάδα;

Α. Γεωργιάδης: Αρα η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνω ερώτηση αύριο τους Financial Times, είναι ότι πληρώθηκαν;

Γ. Τσίπρας: Συμφωνείς με το άρθρο;

Α. Γεωργιάδης: Συμφωνώ προφανώς. Πληρώθηκαν;

Γ. Τσίπρας: Λέει μέσα ότι έχουμε αποπληθωρισμό και έχουμε 12% πληθωρισμό, τι να συζητάμε;

Α. Γεωργιάδης: Πληρώθηκαν; Πληρώθηκαν; Είπατε «τα πήρε»;

Γ. Τσίπρας: Η ναρκωτικά παίρνει ή τα πήρε.

Α. Γεωργιάδης: Α, μπράβο. Αύριο θα κάνω εγώ επιστολή στους Financial Times να ρωτήσω αν έχουν κάνει τεστ ναρκωτικών στο δημοσιογράφο ή αν τα πήρε.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο ακόλουθο βίντεο (από 34.55)

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε τίποτα από την εποχή των βοσκοτοπίων –και τίποτα δεν άλλαξε

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία! Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι “ανεξάρτητη δημοσιογραφία” και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο», υπογράμμισε το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Αναλυτικά, η Πειραιώς ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Γ. Τσίπρας κληθείς από τον κ. Α. Γεωργιάδη να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times που χαρακτηρίζει την Ελλάδα σύγχρονο οικονομικό θαύμα, δήλωσε ότι είτε το δημοσίευμα είναι πληρωμένο από την Κυβέρνηση, είτε ο αρθρογράφος έχει πάρει ναρκωτικά!

Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει “σημαία” κάθε αρνητικό δημοσίευμα, ακόμη και fake news για τη χώρα, αποσιωπώντας όλα τα θετικά, χαρακτηρίζει άρθρο μιας από τις εγκυρότερες εφημερίδες στον κόσμο, ως πληρωμένο από την Κυβέρνηση ή/και αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία! Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι “ανεξάρτητη δημοσιογραφία” και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο. Αυτός ήταν και αυτός εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτα δεν έμαθε από την εποχή των βοσκοτοπίων και τίποτα δεν άλλαξε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...