228
|

Mytilineos: Μειοδότης για το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 15:49

Mytilineos: Μειοδότης για το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 15:49

Μειοδότης στον διαγωνισμό για την «Παράκαμψη Χαλκίδας», έργο που περιλαμβάνεται στα δημόσια οδικά έργα που δημοπράτησε πρόσφατα ο υπουργείο Υποδομών και Μεταδορών, αναδείχθηκε η Μytilineos.

Το οδικό έργο, συνολικoύ προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, αναμένεται να λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο διεθνής διαγωνισμός του έργου δημοσιεύθηκε από το υπουργείο στις 13 Ιανουαρίου 2022 και η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.

Η «Παράκαμψη Χαλκίδας» περιλαμβάνει τα οδικά τμήματα:

Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας – Νέα Λάμψακος

Από την Υψηλή Γέφυρα μέχρι τη Νέα Λάμψακο, μήκους περίπου 4 χλμ., στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Α/Κ Αγίου Στεφάνου.

Προβλέπεται επίσης:

  • η κατασκευή γέφυρας τύπου «fly-over», μήκους 250 μ.
  • διαδρομές διοχέτευσης της κυκλοφορίας προς το τοπικό οδικό δίκτυο της Χαλκίδας και το παραλιακό μέτωπο για την εξυπηρέτηση των προβλεπόμενων λειτουργιών υδατοδρομίου, ελλιμενισμού σκαφών κ.λπ.

Νέα Λάμψακος – Παράκαμψη Ψαχνών

Κύριος άξονας, από τη Νέα Λάμψακο, έως την αρχή της παράκαμψης Ψαχνών, συνολικού μήκους 16,5 χλμ. Περιλαμβάνει την παράκαμψη της πόλης της Χαλκίδας και της Νέας Αρτάκης.

Παράκαμψη Ψαχνών

Παράκαμψη Ψαχνών. Η αρτηρία, μήκους περίπου 4,6 χλμ., είναι υπεραστική και με πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η γεφύρωση του Μεσσάπιου.

Σύνδεση Βόρειας – Νότιας Εύβοιας

Αυτό το τμήμα συνδέει τον Α/Κ Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια. Η αρτηρία, μήκους περίπου 2,4 χλμ. είναι υπεραστική και με πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...