355
Οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες | Yu Haiyang/China News Service via Getty Images

Κίνα: Ρεκόρ χιονόπτωσης 116 ετών κατέγραψε πόλη στα βορειοανατολικά

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 12:15
Οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες
|Yu Haiyang/China News Service via Getty Images

Κίνα: Ρεκόρ χιονόπτωσης 116 ετών κατέγραψε πόλη στα βορειοανατολικά

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 12:15

Στο έλεος του χιονιά –που έχει αγγίξει επίπεδο ρεκόρ– βρίσκονται πολλές περιοχές στη βορειοανατολική Κίνα, εγείροντας ανησυχίες για τη θέρμανση των σπιτιών σε μια περιοχή που επλήγη από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με το BBC, στην πρωτεύουσα Σενιάνγκ της επαρχίας Λιαονίνγκ, η μέση χιονόπτωση έφτασε τα 51 εκατοστά.

Αυτή είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη χιονόπτωση από το 1905, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Κάποιος θαρραλέος Κινέζος με τη μηχανή του στην πόλη Τσανγκτσούν

Στη γειτονική Μογγολία, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 5.600 δοκιμάστηκαν από τη σφοδρή χιονοθύελλα. Μετεωρολόγοι στην πόλη Τονγκλιάο είπαν στην κρατική εφημερίδα Global Times ότι η χιονοθύελλα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο για τα δεδομένα της περιοχής.

Συνολικά 27 κόκκινοι συναγερμοί εκδόθηκαν σε όλη την Εσωτερική Μογγολία και τη βορειοανατολική Κίνα.

Οι σκούπες επιστρατεύτηκαν για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων
Αεροπλάνο εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Σενιάνγκ

Το κύμα ψύχους, που ξεκίνησε την Κυριακή, προκάλεσε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 14 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αρκετές από αυτές τις περιοχές της Κίνας επλήγησαν εφέτος από τις διακοπές ρεύματος που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με το αυξανόμενο κόστος να συμβάλει στην έλλειψη άνθρακα.

Στην πόλη Λιαονίνγκ, η κυκλοφορία επηρεάστηκε σοβαρά από τη σφοδρή κακοκαιρία, με τους περισσότερους σταθμούς διοδίων ταχείας κυκλοφορίας να είναι κλειστοί εδώ και αρκετές ημέρες.

Τάισμα σκίουρου στην πόλη Τζιλίν

Από την πλευρά τους, οι Αρχές δήλωσαν ότι εντείνουν τις προσπάθειες για να κρατήσουν τα σπίτια ζεστά αυξάνοντας τις εισαγωγές άνθρακα και μεγιστοποιώντας την ικανότητα παραγωγής ενέργειας. Προέτρεψαν επίσης τις αγορές και τα παντοπωλεία να αυξήσουν τις προμήθειες τροφίμων και να μειώσουν τις τιμές για να αποφύγουν τις ανατιμήσεις.

Η Κίνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, αν και ο ηγέτης της χώρας, Σι Τζινπιγκ, έχει δεσμευτεί ότι η χώρα του θα φτάσει στο μέγιστο των εκπομπών άνθρακα εντός εννέα ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...