305
Tο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης | INTIMEnews

Ανεμβολίαστοι υγειoνομικοί: Απερρίφθη η αίτηση προσωρινής διαταγής 15 εργαζομένων του «Παπαγεωργίου»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 15:39
Tο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
|INTIMEnews

Ανεμβολίαστοι υγειoνομικοί: Απερρίφθη η αίτηση προσωρινής διαταγής 15 εργαζομένων του «Παπαγεωργίου»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 15:39

Στο κενό έπεσε ακόμη μία προσπάθεια ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποφύγουν την αναστολή εργασίας που τους επιβλήθηκε εξαιτίας της επίμονης άρνησής τους να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Συγκεκριμένα, 15 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να ακυρωθεί η πράξη αναστολής καθηκόντων τους στο πλαίσιο του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν, ωστόσο, απερρίφθη, την ώρα που συνάδελφοί τους από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (σ.σ. περιοχή όπου ήδη τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση λόγω αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό) συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για να τους συμπαρασταθούν.

Ολα αυτά όταν στο «Παπαγεωργίου» η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη, καθώς όπως δήλωσε στον Real FM ο διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Βασίλης Κώτσης, δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι στη ΜΕΘ και σε απλές κλίνες στις τρεις πτέρυγες που προορίζονται για περιστατικά κορονοϊού νοσηλεύονται 70 ασθενείς, ηλικίας από 30 ετών και άνω, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ανεμβολίαστοι.

Πέρυσι τέτοιες μέρες στο «Παπαγεωργίου» δεν υπήρχε κανένας –ή υπήρχε μόνο ένας– διασωληνωμένος, ενώ σήμερα η ΜΕΘ είναι γεμάτη, παρατήρησε ο κ. Κώτσης και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εκδηλώσεις μεγάλου συνωστισμού που πρόκειται να γίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης (παρελάσεις, εορτασμός πολιούχου Αγίου Δημητρίου), καθώς όπως είπε, δεν γίνεται να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει κορονοϊός.

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το νοσοκομείο γονάτισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν διασωληνωμένους ασθενείς σε νοσοκομεία στην Καβάλα και στις Σέρρες, ενώ η εφημερία έκλεισε με έναν διασωληνωμένο ασθενή στα χειρουργεία που δεν μπορεί να απορροφήσει το νοσοκομείο.

Οπως έκανε γνωστό, το μεσημέρι θα διεξαχθεί σύσκεψη στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνει νέος σχεδιασμός για το πώς θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, με ορατό πια το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι δραστηριότητες άλλων ειδικοτήτων, όπως τα χειρουργεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...