256
| INTIMEnews

Καρατομήσεις υπουργών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά: «Αποδείχθηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους»

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 13:50
|INTIMEnews

Καρατομήσεις υπουργών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά: «Αποδείχθηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους»

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 13:50

Την αποτυχία του επιτελικού κράτους τόσο στο μέτωπο των πυρκαγιών όσο και σε αυτό της πανδημίας, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία και είχε αιτηθεί εξαρχής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

«Τρεις μήνες πριν μας λέγατε ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο, οι εμβολιασμοί προχωρούν, η χώρα ανοίγει με ασφάλεια για τον τουρισμό». Ωστόσο, «Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί. Η πανδημία είναι εδώ και χθες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων», ανέφερε στην αρχή της ομιλία της η κυρία Γεννηματά και κλείνοντας την αναφορά της στην πανδημία, τόνισε:

«Οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν. Την περίοδο του καλοκαιριού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Δεν έχει στηρίξη το ΕΣΥ για να αντέξει το επόμενο διάστημα. Δεν καταφέρετε να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Για τις πυρκαγιές, η κυρία Γεννηματά μίλησε για πρωτοφανή καταστροφή.  «Αποδείχτηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Το σύστημα Πολιτικής Προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε». Οι πυρκαγιές όμως, παρατήρησε απεθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό, «δεν σβήνονται με επικοινωνιακά σόου. Η συγγνώμη σας ήταν προσχηματική. Οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν, με απομάκρυνση από τις θέσεις τους των υπευθύνων υπουργών».

«Μας είπατε εδώ ότι πετύχατε τους στόχους σας με τα δάση να καπνίζουν ακόμη. Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», σχολίασε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

«Το 2007 έφταιγε ο στρατηγός άνεμος, το 2021, με άπνοια, θυμηθήκατε την κλιματική κρίση, αλλά δεν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε καμένες εκτάσεις από πυρκαγιές», πρόσθεσε επικαλούμενη στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...