313
Η Κάμαλα Χάρις, πλαισιωμένη από τον Τζο Μπάιντεν και τον Λόιντ Οστιν, παρουσιάζει την Τζάκλιν Βαν Οβοστ (πίσω αριστερά) και Λόρα Ρίτσαρντσον (πίσω δεξιά) | REUTERS/Tom Brenner

Ο Μπάιντεν προήγαγε τις αξιωματικούς που ο Τραμπ δεν ήθελε επειδή ήταν γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 20:12
Η Κάμαλα Χάρις, πλαισιωμένη από τον Τζο Μπάιντεν και τον Λόιντ Οστιν, παρουσιάζει την Τζάκλιν Βαν Οβοστ (πίσω αριστερά) και Λόρα Ρίτσαρντσον (πίσω δεξιά)
|REUTERS/Tom Brenner

Ο Μπάιντεν προήγαγε τις αξιωματικούς που ο Τραμπ δεν ήθελε επειδή ήταν γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 20:12

Οσο ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν τολμούσαν να προτείνουν την προαγωγή δύο γυναικών αξιωματικών, η σειρά των οποίων είχε έρθει, καθώς φοβούνταν ότι ο πρώην πρόεδρος θα την αρνηθεί, ακριβώς επειδή ήταν γυναίκες.

Εχει ο καιρός γυρίσματα όμως, και για αυτό ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο προχώρησε στην προαγωγή τους, αλλά επέλεξε συμβολικά να το κάνει την Ημέρα της Γυναίκας και να τις παρουσιάσει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Η πτέραρχος Τζάκλιν Βαν Οβοστ της Πολεμικής Αεροπορίας και η αντιστράτηγος Λόρα Ρίτσαρντσον του Στρατού Ξηράς στάθηκαν πίσω από τον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τον υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν, στον Λευκό Οίκο, στην εκδήλωση κατά την οποία έγινε η παρουσίαση των δύο υποψηφίων.

Θα είναι η δεύτερη και η τρίτη γυναίκα στην ιστορία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που ηγούνται μάχιμων μονάδων.

«Εχουν δοκιμαστεί και οι δύο κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και έχουν αποδειχτεί ηγέτιδες. Ο πρόεδρος και εγώ έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους για να αντιμετωπίσουν πολύπλοκες απειλές, να ηγηθούν των στρατευμάτων μας και να κρατήσουν ασφαλές το έθνος μας», είπε η Χάρις.

Η Βαν Ονοστ θα ηγηθεί μίας μονάδας στο Ιλινόι, ενώ η Ρίτσαρντσον στη Φλόριντα.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Μπάιντεν τόνισε ότι «την Ημέρα της Γυναίκας, όλοι πρέπει να δούμε και να αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματα αυτών των γυναικών, που γκρέμισαν όλα τα εμπόδια».

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να εξαλείψει τα φαινόμενα σεξουαλικής βίας στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. «Ξέρω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Θα εστιάσουμε στη μάστιγα των σεξουαλικών επιθέσεων στις ένοπλες δυνάμεις. Ο αμερικανικός στρατός έχει νικήσει εχθρούς στην ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα. Δεν θα μας ξεφύγει αυτό».

Η πτέραρχος Τζάκλιν Βαν Οβοστ της Πολεμικής Αεροπορίας και η αντιστράτηγος Λόρα Ρίτσαρντσον του Στρατού Ξηράς ακολουθούν τον Τζον Μπάιντεν σε διάδρομο του Λευκού Οίκου REUTERS/Tom Brenner

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...