315
Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ' αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους. |

Σύσκεψη Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό – πριν το τέλος του έτους η έναρξή του

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 08:24
Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ' αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους.
|

Σύσκεψη Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό – πριν το τέλος του έτους η έναρξή του

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 08:24

Σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή επιτελικών στελεχών που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού, θα προεδρεύσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει  από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι σε λίγα εικοσιτετράωρα, «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής, αλλά την αρχή του τέλους».

Στην Ελλάδα οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο για την COVID-19 θα είναι -και συμβολικά- η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στην Ευρώπη οι εμβολιασμοί αναμένεται να αρχίσουν πριν το τέλος του έτους. Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer, οι παραγγελίες του οποίου έγιναν κεντρικά από τις Βρυξέλλες, θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ’ αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί, όπως επίσης στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Moderna εναντίον του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται σε σχετικό δημοσίευμα καλά ενημερωμένες πηγές επί της διαδικασίας, o αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αποφάσισε την Τετάρτη να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού της αμερικανικής εταιρείας Moderna.

Ο επικεφαλής του FDA, ο Στίβεν Χαν, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο οργανισμός σκόπευε να κινηθεί με ταχύτητα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας κατεπείγουσας χρήσης (emergency use authorization, EUA) του υποψηφίου εμβολίου της.

Η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνέστησε  να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου. Η χορήγηση άδειας θα ανοίξει τον δρόμο ώστε η διανομή των δόσεων του εμβολίου να αρχίσει πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...