493
O Τραμπ με φόντο τη βίλα του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα | CreativeProtagon

Δεν θέλουν τον Τραμπ δίπλα τους, αν και ψηφοφόροι του!

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 07:00
O Τραμπ με φόντο τη βίλα του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα
|CreativeProtagon

Δεν θέλουν τον Τραμπ δίπλα τους, αν και ψηφοφόροι του!

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 07:00

Και ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα με την κατοικία του Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο!

Ως γνωστόν, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει έπαυλη στην τοποθεσία Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, εντός χώρου που έχει χαρακτηριστεί γκολφ κλαμπ. Τώρα κάποιοι περίοικοι διαμηνύουν στον Τραμπ μέσω δικηγόρου ότι δεν τον επιθυμούν για γείτονά τους, αφού βάσει των όρων λειτουργίας του κλαμπ δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει την έπαυλη για μόνιμη κατοικία του.

Οι γείτονες επικαλούνται, δε, ως επιχειρήματα τη συμφωνία που ο ίδιος ο Τραμπ υπέγραψε με την τοπική κοινότητα το 1993. Εκεί αναγράφεται και ένας συγκεκριμένος όρος χρήσης που δεν επιτρέπει σε διάστημα ενός έτους την παραμονή στη βίλα πέραν των τριών εβδομάδων, οι οποίες δεν γίνεται να είναι καν συνεχόμενες κιόλας!

Ο δικηγόρος τους απέστειλε ήδη την επιστολή στην τοπική δημοτική αρχή (Παλμ Μπιτς)  αλλά και σε μυστικές υπηρεσίες, ισχυριζόμενος ότι «η Μαρ-α-Λάγκο είναι κοινωνική λέσχη και κανείς δεν μπορεί να διαμείνει στη βίλα».

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών από τις ΗΠΑ συγκλίνουν στο ότι ο Τραμπ επιθυμεί να μετακομίσει στη Φλόριντα από την Ουάσινγκτον μόλις λήξει η θητεία του. Για τυον σκοπό αυτό η έπαυλη ανακαινίζεται, ενώ και η Μελάνια ψάχνει για κατάλληλα σχολεία στην περιοχή, όπου μπορεί να φοιτήσει ο 14χρονος Μπάρον Τραμπ.

Ο νεοϋορκέζος πρόεδρος τυπικά έχει μεταφέρει ήδη από το 2019 τη μόνιμη κατοικία του από τη Νέα Υόρκη στη Φλόριντα, και εκεί ψήφισε τον εαυτό του εφέτος ως κάτοικος αυτής της Πολιτείας.

Η απαγόρευση που συνοδεύει την άδεια λειτουργίας του γκολφ κλαμπ ακολούθησε την εξαγορά του όλου κτήματος από τον Τραμπ, τη δεκαετία του ’80. Στο κτήμα και στα κτίρια ο Τραμπ έκανε τις απαραίτητες επεμβάσεις ώστε έκτοτε να χρησιμοποιούνται εμπορικά.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το σχέδιο μετεγκατάστασης στη Φλόριντα προσκρούει στη συμφωνία, την οποία ο ίδιος ο Τραμπ επιδίωξε και πέτυχε για το γκολφ κλαμπ και την έπαυλη!

Αν επιχειρήσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του θα υπάρξουν δικαστικές μάχες με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, αλλά και εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας των πρώην προέδρων στους τόπους διαμονής τους.

Αλλο η κάλπη, άλλο το… τσίρκο
Φάλαγγα κυβερνητικών αυτοκινήτων σε δρόμο του Παλμ Μπιτς, για να διασφαλιστεί η προεδρική ασφάλεια. Από τέτοια φασαρία μπουχτίσαμε, λένε οι ντόπιοι (Youtube)

Η παραδοξότητα στην όλη ιστορία είναι ότι οι περίοικοι που δεν θέλουν τον Τραμπ δίπλα τους είναι ψηφοφόροι του, αφού τα πήγε περίφημα στο Παλμ Μπιτς. Παρά ταύτα, οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν τον Τραμπ είχαν ενοχληθεί από τη φασαρία που δημιουργούσε η παρουσία του στην περιοχή τους με τα συνεπαγόμενά της: στρατιά πρακτόρων και σωματοφυλάκων, αποκλεισμοί δρόμων, θόρυβος, κ.ά.

«Ηταν ένα τσίρκο εδώ και τέσσερα χρόνια και βαρεθήκαμε με αυτό» δήλωσε ένας κάτοικος του Παλμ Μπιτς στο CNN. Αλλοι, πάλι, εκφράζουν την άποψη ότι δεν έχουν πρόβλημα με το να μετακομίσει ο Τραμπ εκεί, αλλά με τη χρησιμοποίηση του γκολφ κλαμπ: «Το Παλμ Μπιτς έχει πολλά υπέροχα κτήματα προς πώληση» αναγράφεται στην επιστολή. «Σίγουρα μπορεί να βρει αυτό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...