323
Ο Αλμπερτ Μπουρλά σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο CNN | YouTube

Μπουρλά: Δεν έκανα πρώτος το εμβόλιο για να μην πάρω τη σειρά όσων το έχουν ανάγκη

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:38
Ο Αλμπερτ Μπουρλά σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο CNN
|YouTube

Μπουρλά: Δεν έκανα πρώτος το εμβόλιο για να μην πάρω τη σειρά όσων το έχουν ανάγκη

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:38

Τη σειρά του θα περιμένει για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο επικεφαλής της Pfizer, που ήταν το πρόσωπο της ημέρας σήμερα στις ΗΠΑ καθώς ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer.

Ετσι μίλησε σε μια σειρά από τηλεοπτικά δίκτυα, όπως στο CNN και το CNBC, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Οπως είπε, ο ίδιος και άλλα στελέχη της εταιρείας του, δεν θα κλέψουν τη σειρά κανενός.

Ο λόγος απλός: Ο Μπουρλά τόνισε στο CNBC ότι ο ίδιος δεν είναι υγειονομικός και ότι είναι 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, άρα δεν είναι σε καμία από τις κατηγορίες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Θα ήταν εντελώς απρεπές, όπως εξήγησε, να λάβει το εμβόλιο αυτός πριν χορηγηθεί σε άλλους.

Εαν ο ίδιος εμβολιαζόταν μπροστά στις κάμερες θα βοηθούσε να αυξηθεί η προθυμία των πολιτών για το εμβόλιο, επισήμανε, λέγοντας πάντως ότι τα στελέχη και το ΔΣ της Pfizer δεν θα προηγηθούν. Οι οδηγίες του CDC, του αμερικανικού φορέα για τον έλεγχο των λοιμωδών νόσων, δίνουν εξάλλου σε άλλες ομάδες το προβάδισμα στην πολύπλοκη διαδικασία εμβολιασμού εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Pfizer κάλεσε τους Αμερικανούς να επιστεύονται την επιστήμη και να εμβολιαστούν  βάσει της ηλικίας τους και του επαγγέλματος που ασκούν. «Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε χωρίς καμία έκπτωση από μία εταιρεία με διαπιστευτήρια 171 ετών», είπε ακόμη. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι τα εμβόλιο παράγονται μαζικά μεν αλλά με εξαιρετικά αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους και ότι θα ανταπεξέλθει η εταιρεία στις παραγγελίες που έχει από τις ΗΠΑ για πάνω από 100 εκατ. δόσεις το 2021.

«Η απόφαση να μην εμβολιαστεί κανένας δεν θα επηρεάσει μόνο τη ζωής σας», εξήγησε στο CNBC ο Μπουρλά απευθυνόμενος σε όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο. «Δυστυχώς θα επηρεάσει και τις ζωές των άλλων και πιθανόν τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάτε περισσότερο, που είναι και οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεστε συνήθως σε επαφή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...