484
Η 20χρονη Μία σε σκηνή της ταινίας «Shadows» | IMDB / Shadows

Μία Θρίπλετον: στη «σκιά» της μαμάς Κέιτ Γουίνσλετ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 13:15
Η 20χρονη Μία σε σκηνή της ταινίας «Shadows»
|IMDB / Shadows

Μία Θρίπλετον: στη «σκιά» της μαμάς Κέιτ Γουίνσλετ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 13:15

Η Mία Θρίπλετον κληρονόμησε από τη μητέρα της, Κέιτ Γουίνσλετ, την υπέροχη, φωτεινή επιδερμίδα της, δυο σαρκώδη χείλη και δύο μεγάλα μάτια, ικανά να χρωματιστούν με χίλιες (συναισθηματικές) αποχρώσεις.

Σε ηλικία 20 ετών, η κόρη της Γουίνσλετ και του σκηνοθέτη Τζιμ Θρίπλετον (με τον οποίο η Γουίνσλετ έχει πάρει διαζύγιο) κάνει το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Shadows» (Σκιές) του Ιταλού Κάρλο Λαβάνια, που θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ιταλία από τις 19 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα θρίλερ, γυρισμένο στα αγγλικά, για δύο κόρες που μεγάλωσαν σε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο και μετακινούνται μόνο τη νύχτα, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας –όπως τους λέει και η μητέρα τους, ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν– θα διακινδυνεύσουν τη ζωή τους, λόγω της Αποκάλυψης που έχει ενσκήψει.

Εκτός από ταινία τρόμου, το «Shadows» είναι επίσης μια ιστορία ενηλικίωσης και χειραφέτησης μιας νεαρής γυναίκας από μια άκρως καταπιεστική μητέρα.

Ο Λαβάνια ορκίζεται πως όταν την πέρασε από οντισιόν δεν γνώριζε καν ότι ήταν η κόρη της Κέιτ Γουίνσλετ.

«Μόλις είχα τελειώσει τις σχολικές εξετάσεις και το “Shadows” ήταν το πρώτο σενάριο που μου στάλθηκε. Το “καταβρόχθισα”, παρά τις δυσκολίες που έχω στη συγκέντρωση, καθώς είμαι δυσλεξική και ζήτησα από τη μητέρα μου κάποιες εξηγήσεις για ορισμένες σημειώσεις στο σενάριο», εξομολογείται η ίδια μιλώντας στην ιταλική Repubblica.

H «Αλμα» – Θρίπλετον (αριστερά) με την συμπρωταγωνίστριά της «Αλεξ» – Λόλα Πέτικρου

Αρχικά, της προτάθηκε ο συμπρωταγωνιστικός ρόλος της μικρής αδελφής, της Αλεξ.

«Στο αεροπλάνο από το Λονδίνο για την Ιρλανδία [όπου γίνονταν οι οντισιόν και τα γυρίσματα] έκανα πρόβα τις ατάκες μου χίλιες φορές και έφτασα στο Δουβλίνο πολύ νωρίς. Με υποδέχθηκε ο Κάρλο, τον οποίο δεν ήξερα, αλλά με μια μακρά κουβέντα μού έβγαλε όλο το άγχος. Στον δρόμο μου προς το αεροδρόμιο τηλεφώνησα στη μαμά, λέγοντάς της “Νομίζω ότι πήγε καλά”, αλλά εκείνη τη στιγμή με κάλεσαν ξανά οι παραγωγοί και μου είπαν ότι θα ήθελαν να με δοκιμάσουν στον ρόλο της πρωταγωνίστριας, της Αλμα! Και δύο ημέρες αργότερα, μου είπαν ότι με πήραν», θυμάται η 20χρονη.

Με γονείς καλλιτέχνες, φυσικά, το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά.

«Από τότε που ήμουν ένα νεαρό κορίτσι, επεδίωκα αυτή τη δημιουργικότητα. Πήγαινα στα κινηματογραφικά σετ της μητέρας μου μερικές φορές, αλλά κατάλαβα τη μαγεία μόνο όταν ήταν η σειρά μου να περάσω από οντισιόν», επισημαίνει.

Ο πρώτος της (πολύ μικρός) ρόλος ήταν δίπλα στη μητέρα της, στην ταινία «Οι κανόνες του χάους».

«Δεν αισθάνθηκα καμία πίεση, γιατί για μένα είναι πρώτα από όλα η υπέροχη μητέρα μου», παραδέχεται.

Τα γυρίσματα των «Σκιών» τα έζησε ως μια περιπέτεια, καθόλου τυχαίο, αφού πραγματοποιήθηκαν σε ένα δάσος «θυμίζοντάς μου πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τη φύση. Είμαι αισιόδοξη ότι όταν ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία ως παγκόσμια κοινότητα, θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες. Πιστεύω επίσης ότι η γενιά μου είναι τυχερή, γιατί έχει την ευκαιρία να έχει μια “φωνή”, να ακούγεται, και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση», καταλήγει με νόημα η νεαρή Μία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...