401
Η Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ, τον Σεπτέμβριο | Intime/Τζάμαρος Παναγιώτης

Γεννηματά: Δεν μου αρκεί το 8%, θα είμαι ξανά υποψήφια το 2021

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 16:48
Η Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ, τον Σεπτέμβριο
|Intime/Τζάμαρος Παναγιώτης

Γεννηματά: Δεν μου αρκεί το 8%, θα είμαι ξανά υποψήφια το 2021

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 16:48

Υποψηφιότητα για τη θέση της αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής, θα βάλει και το 2021 η Φώφη Γεννηματά, όπως δήλωσε την Τετάρτη, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η κυρία Γεννηματά είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρκεί το 8%».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε «αισιόδοξη ότι μέχρι τότε, το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε καλύτερη θέση».

Επίσης, τόνισε ότι «η δυσφορία» που ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στην κοινωνία για την κυβέρνηση, το επόμενο διάστημα «θα αναζητήσει προοδευτική πολιτική έκφραση».

Η ίδια επισήμανε ότι η επαναφορά του Κινήματος Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς «η αδυναμία του Τσίπρα να ανασυγκροτήσει τον προοδευτικό χώρο εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός μονοπολικού πολιτικού συστήματος, δηλαδή στην απόλυτη κυριαρχία της Δεξιάς στη χώρα».

Σε αυτό, τόνισε, επικεντρώνεται η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής. Στη συνέντευξή της, αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «διπρόσωπο» και «υποκριτή», που «δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία».

Στη συνέχεια, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται, με δύο «όχι» και ένα «ναι».

Το πρώτο «όχι» αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να αντεπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το δεύτερο «όχι» αφορά τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το «ναι», αφορά τη δυνατότητα του Κινήματος Αλλαγής να διεμβολίσει τον «τεχνητό» δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι διεκδικεί για το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι «ρόλο συμπληρώματος», λέγοντας ότι «δεν βολεύεται» με το 8% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

Αλέξης Τσίπρας, ο «καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης»

Αυστηρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε και στην κριτική της προς τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο, όπως είπε, ακόμα και αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού «λόγω της πολιτικής του αδυναμίας και της ανερμάτιστης εικόνας που παρουσιάζει το κόμμα του, έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση του κόμματός της μετά τις εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε κάθε σενάριο, λέγοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί προς τις εκλογές ακολουθώντας πιστά και σκληρά τη δική του ατζέντα».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε αυστηρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόνισε μάλιστα ότι απέσυρε το αίτημα που είχε υποβάλει για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως «ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι προτιμά τη μυστική διπλωματία, αφού έχει κρυφή ατζέντα».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την κύρωση των τριών διακρατικών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...