203
Βρετανοί ξεφορτώνουν φορτίο με ιατρικές προμήθειες από την Τουρκία σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αγγλία | Ministry of Defence/Crown copyright 2020/Handout via REUTERS

Φιάσκο με το «δώρο» του Ερντογάν στη Βρετανία: Ακατάλληλες 400.000 ιατρικές ρόμπες!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 11:52
Βρετανοί ξεφορτώνουν φορτίο με ιατρικές προμήθειες από την Τουρκία σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αγγλία
|Ministry of Defence/Crown copyright 2020/Handout via REUTERS

Φιάσκο με το «δώρο» του Ερντογάν στη Βρετανία: Ακατάλληλες 400.000 ιατρικές ρόμπες!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 11:52

Αχρηστες αποδείχτηκαν 400.000 ιατρικές ρόμπες που έστειλε η Τουρκία ως βοήθεια για τον κορονοϊό στη Βρετανία, στο πλαίσιο της «διπλωματίας της Covid-19» που διεξάγει το καθεστώς Ερντογάν.

Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι το φορτίο παραμένει κλειδωμένο σε αποθήκη του Χίθροου γιατί τελικά δεν πληρούσε τα κριτήρια ασφαλείας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Η Τουρκία προχώρησε σε αποστολές ιατρικού εξοπλισμού σε πολλές χώρες -και- για λόγους εντυπωσιασμού και διπλωματίας, αλλά και «συμβολικής εκδίκησης», μια που πολλοί αποδέκτες ήταν ισχυρά κράτη της Δύσης, όπως η Βρετανία. Οι αποστολές μάλιστα μεταδίδονταν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση…

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έστειλε τεστ για τον κορονοϊό στους Παλαιστίνιους, φάρμακα στην Αρμενία,  μάσκες, ιατρικές ποδιές και μπουκάλια με αντισηπτικό τζελ στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, το Ιράν και την Κίνα, αλλά και 500.000 διαγνωστικά τεστ στις ΗΠΑ. Συνολικά, σε 55 χώρες έφτασαν ιατρικές προμήθειες από την Τουρκία.

Στη περίπτωση όμως, της Βρετανίας, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Ερντογάν.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που την «πατάνε» οι Βρετανοί με ιατρικό εξοπλισμό για τον SARS-CoV-2. Στις αρχές Απριλίου, αποδείχθηκε ότι 17,5 εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων που είχε αγοράσει η βρετανική κυβέρνηση έναντι 16 εκατ. λιρών, ήταν εντελώς άχρηστα και πετάχθηκαν στα σκουπίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...