206
Γαλλίδα βιολόγος παίρνει δείγμα από οδηγό στο Παρίσι για το τεστ του κορονοϊού | Reuters

Βρετανία: Τεστ για τον κορονοϊό στο σπίτι θα διαθέσουν οι αρχές

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 20:13
Γαλλίδα βιολόγος παίρνει δείγμα από οδηγό στο Παρίσι για το τεστ του κορονοϊού
|Reuters

Βρετανία: Τεστ για τον κορονοϊό στο σπίτι θα διαθέσουν οι αρχές

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 20:13

Η Βρετανία θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες έτοιμα τεστ προκειμένου να εξετάζονται στο σπίτι τους οι πολίτες ώστε να διαπιστώνεται αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και αν έχουν αναπτύξει ανοσία.

Η Σάρον Πίκοκ, προσωρινή διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμωδών Νόσων, είπε ότι έχουν παραγγελθεί εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων και, αναλόγως του είδους τους, ορισμένα μπορεί να είναι δυνατόν να γίνουν στους πολίτες χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί όχι μόνο αν οι άνθρωποι έχουν τον ιό αλλά και αν είχαν μολυνθεί προηγουμένως από τον ιό, σε αντίθεση με τα τεστ αντιγόνων που δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό και για αυτό παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

«Πρόκειται για ολοκαίνουργια προϊόντα (…) Αφού δοκιμαστούν, και αυτό θα συμβεί αυτήν την εβδομάδα, αφού φτάσει το μεγαλύτερο μέρος τους, θα μοιραστούν στην κοινότητα», είπε, εξηγώντας ότι θα μπορούσαν να διανεμηθούν μέσω του δικτύου της Amazon.

Οπως λέει η Guardian, σύμφωνα με την Πίκοκ, η χρέωση για την υποβολή στην εξέταση θα είναι «ελάχιστη». Η ίδια επιβεβαίωσε ότι θα είναι έτοιμα μέσα σε μερικές ημέρες και όχι «σε εβδομάδες ή μήνες».

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τέτοια τεστ από τη νοτιοανατολική Ασία.