524
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην επιτυχημένη μεταμόρφωσή του ως Ρόμπερτ Μόλερ για το «Saturday Night Live» | YouTube

Ντε Νίρο στον Μόλερ: Η χώρα πρέπει να ακούσει τη φωνή σου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 11:30
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην επιτυχημένη μεταμόρφωσή του ως Ρόμπερτ Μόλερ για το «Saturday Night Live»
|YouTube

Ντε Νίρο στον Μόλερ: Η χώρα πρέπει να ακούσει τη φωνή σου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 11:30

Ανοιχτή επιστολή στον άνθρωπο που ανέλαβε την έρευνα για τον ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές του 2016, τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ, απηύθυνε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ζητώντας του να μιλήσει δημόσια για όλα όσα γνωρίζει. Αν μη τι άλλο, σαν ένα αντίβαρο στο λεκτικό bullying του Ντόναλντ Τραμπ που σκεπάζει κάθε μετριοπαθή φωνή.

Με το θάρρος του ανθρώπου που υποδύθηκε τον Μόλερ στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου «Saturday Night Live», ο ηθοποιός και πολέμιος του Τραμπ γράφει στους New York Times.

Είναι μια δημόσια έκκληση που έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την παρέμβαση του Μόλερ, ο οποίος ήταν «σφίγγα» για την πορεία της έρευνας όσο αυτή ήταν υπό εξέλιξη. Το τελικό πόρισμα που εκτεινόταν σε πάνω από 400 σελίδες ήταν γεμάτο σημεία που είχαν περικοπεί για λόγους εθνικού απορρήτου ή για τη διασφάλιση της μυστικότητας εν εξελίξει ερευνών.

Ο Ντε Νίρο γράφει στον Μόλερ ότι τον υποδύθηκε στο «Saturday Night Live» σαν έναν άνθρωπο που φοβίζει αλλά είναι ευθύς και ειλικρινής. «Το κάνουμε έτσι γιατί είναι κωμωδία, αλλά υπάρχει και αλήθεια σε αυτό», εξηγεί.

Προσθέτει ότι ένας που δεν εκτιμά αυτό το χιούμορ είναι ο πρόεδρος Τραμπ – και το έχει γράψει και στο Twitter κατ’ επανάληψη. Είχε γράψει ακόμη ότι το σόου «είναι η πραγματική συνωμοσία» έστω και αν δεν λέει με ποιους συνωμοτεί το «Saturday Night Live» ή γιατί.

«Ενώ εγώ και τόσοι πολλοί Αμερικανοί θαυμάσαμε την ήρεμη, γεμάτη πεποίθηση και αξιοπρεπή απάντησή σου αγνοώντας την επίθεση (ενν. του Τραμπ), αυτό επέτρεψε στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη φωνή της για να ελέγξει το αφήγημα. Αυτές οι φωνές ήταν τόσο επίμονες και δυνατές ώστε υπέταξαν ακόμη και τους πιο μετριοπαθείς ανθρώπους. Η πιο δυνατή και επίμονη φωνή ήταν του ίδιου του προέδρου και, κατά κανόνα, θέλουμε να πιστεύουμε τον πρόεδρο», γράφει ο ηθοποιός.

Συνεχίζει γράφοντας πως ο πρόεδρος Τραμπ γενικά αδιαφορεί για τα γεγονότα και ότι επιλέγει την οργισμένη ρητορική. Και όχι μόνο αυτή: «ψέματα, υπερβολές και bullying είναι τα όπλα που χρησιμοποιεί καθημερινά στο επικοινωνιακό του οπλοστάσιο». Το αποτέλεσμα είναι ότι αφήνει τους αντιπάλους του να πασχίσουν να ψελλίσουν μιαν απάντηση.

«Κανένας δεν τον πιάνει σε αυτόν τον τομέα», γράφει ακόμη και συνεχίζει λέγοντας ότι «εδώ όμως έρχεστε εσείς, κύριε Μόλερ».

Αν και ο ανακριτής είπε ότι η έρευνά του «μιλά από μόνη της», ο Ντε Νίρο απαντά ότι δεν είναι έτσι. «Εχει να πει κάτι μόνο σε νομικούς και βουλευτές που θα έχουν την υπομονή και την υποχρέωση να τη διαβάσουν ολόκληρη – και, με όλο τον σεβασμό, όσο καλή και αν είναι η έκθεση, δεν είναι και βιβλίο του Στίβεν Κινγκ».

Γράφει ο Ρόμπερ Ντε Νίρο απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο ότι ο εισαγγελέας δεν αισθάνεται άνετα στο φως της δημοσιότητας. «Η χώρα όμως πρέπει να ακούσει τη φωνή σας. Την πραγματική φωνή σας».

Και προσθέτει: «Αν πάλι δεν έχετε τίποτα περισσότερο να πείτε για την έρευνα μπορείτε απλά να διαβάσετε αποσπάσματα απαντώντας σε ερωτήσεις από μέλη του Κογκρέσου. Η ζωή σας ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα γενναίας και με αυταπάρνηση δράσης για το καλό της χώρας. Σας καλώ να αφήσετε την άνεσή σας και να το κάνετε ξανά».

Καταλήγει ο ηθοποιός: «Είστε η φωνή της έκθεσης Μόλερ. Αφήστε τη χώρα να ακούσει αυτή τη φωνή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...