185
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | REUTERS/Phil Noble

Τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάντσεστερ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2019, 10:19
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Phil Noble

Τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάντσεστερ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2019, 10:19

Πανικός επικράτησε αργά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ, όταν τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι από άνδρα που κραύγαζε στο όνομα του Αλλάχ.

Ο δράστης γρήγορα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Τα θύματα είναι δύο άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, και μία γυναίκα περίπου 50 ετών, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο αστυνομικός πήρε εξιτήριο την Τρίτη. Η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο, αναφέρει το BBC.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαμ Κλακ, παραγωγός του BBC 5, δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να κραυγάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν διαπράξει την επίθεση και κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είπε μετά την επίθεση: «όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε άλλες χώρες, θα συνεχίζουν να γίνονται αυτά».

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 20:52 (22:52 ώρα Ελλάδας) για την επίθεση.

Ο Κλακ έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή: «Ακουσα αυτή την κραυγή που σου πάγωνε το αίμα και κοίταξα κάτω στην πλατφόρμα», είπε. «Ερχόταν προς εμένα. Είδα πως κράταγε ένα κουζινομάχαιρο με λάμα 30 περίπου εκατοστών».

Ο ίδιος αυτόπτης περιέγραψε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν taser και σπρέι πιπεριού πριν «έξι ή επτά» από αυτούς  ορμήσουν πάνω στον δράστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...