257
Ο 66χρονος ηθοποιός στη φετινή Μόστρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δεύτερη «τζαζ» νεότητα του Τζεφ Γκόλντμπλουμ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 19:37
Ο 66χρονος ηθοποιός στη φετινή Μόστρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δεύτερη «τζαζ» νεότητα του Τζεφ Γκόλντμπλουμ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 19:37

Ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ περνάει στα 66 του χρόνια μια δεύτερη, εντελώς τζαζ, νεότητα.

Ο αμερικανός ηθοποιός, γνωστός από τις ταινίες «Τζουράσικ Παρκ» και «Η μύγα» κυκλοφόρησε το πρώτο του μουσικό άλμπουμ, με τίτλο «The Capital Studios Sessions» από κοινού με την τζαζ μπάντα του, The Mildred Snitzer Orchestra.

Ο Γκόλντμπλουμ, γαλουχημένος εξ’ απαλών ονύχων με την τζαζ, την οποία άκουγε στο πικάπ του πατέρα του, έκανε και το (πολλές φορές αναμενόμενο για ηθοποιό του Χόλιγουντ…) πέρασμα από την δισκογραφία έχοντας, όπως τονίζει, για είδωλό του τον σπουδαίο πιανίστα Μπιλ Εβανς.

Ο 66χρονος εντυπωσίασε τους υπεύθυνους της Decca Records, όταν την περσινή σεζόν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γκρέιαμ Νόρτον συνοδεύοντας τον Γκρέγκορι Πόρτερ στο πιάνο, οι οποίοι με την σειρά τους του πρότειναν να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ γεμάτο με τζαζ στάνταρντς.

Όπερ κι εγένετο: στο «The Capital Studios Sessions» ο Τζεφ έχει το ρόλο του πιανίστα και στην ουσία του μαέστρου της μπάντας, με την οποία παίζει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

«Μπορώ να πω ότι όλοι αγαπάμε τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Είναι ένας φανταστικός τζαζ πιανίστας, ένας μεγάλος frontman και ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αγάπη του για την τζαζ είναι μεταδοτική και όταν παίζει σε κάνει να νιώθεις πολύ ευτυχισμένος. Αν βάλουμε τη μουσική του Τζεφ μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, κατά κάποιο τρόπο θα έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι στο να κάνουμε τον πλανήτη ένα πιο χαρούμενο μέρος για να ζούμε», τονίζει ο Τομ Λιούις, επικεφαλής της Decca.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...