280
Ο Ρεπουμπλικανός ΝτεΣάντις και ο Δημοκρατικός Γκίλαμ σε ντιμπέιτ του CNN στις 21 Οκτωβρίου - πολιτισμένα τα πράγματα πριν από τα τουίτ του Τραμπ | Chris O'Meara/Pool via REUTERS

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Τραμπ, με αναπόδεικτες καταγγελίες-ύβρεις

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 21:37
Ο Ρεπουμπλικανός ΝτεΣάντις και ο Δημοκρατικός Γκίλαμ σε ντιμπέιτ του CNN στις 21 Οκτωβρίου - πολιτισμένα τα πράγματα πριν από τα τουίτ του Τραμπ
|Chris O'Meara/Pool via REUTERS

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Τραμπ, με αναπόδεικτες καταγγελίες-ύβρεις

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 21:37

Παρά την κλιμάκωση των εξτρεμισμών στις ΗΠΑ, με δράστες ακροδεξιά στοιχεία -εκρηκτικά πακέτα, σφαγή στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ, κ.λπ.-, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέφυγε τον πειρασμό να ρίξει λάδι στη φωτιά των αντιθέσεων και να αναμοχλεύσει τα οξυμένα προεκλογικά πάθη.

Τη Δευτέρα χαρακτήρισε «κλέφτη» τον Δημοκρατικό υποψήφιο κυβερνήτη στη Φλόριντα, ο οποίος συμβαίνει να είναι και μαύρος.

Στο Twitter έγραψε: «Ενας άνδρας σπουδασμένος σε Χάρβαρντ και Γέιλ εναντίον ενός κλέφτη, του δημάρχου του Ταλαχάσι, που φημίζεται ως μία από τις πιο διεφθαρμένες πόλεις στη χώρα».

Τα προεδρικά εύσημα εισέπραξε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος συμβαίνει να είναι λευκός, και τις ύβρεις ο Δημοκρατικός Αντριου Γκίλαμ, δήμαρχος σήμερα του Ταλαχάσι.

Οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος στη Φλόριντα που συχνά έχει ρυθμιστικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές.

Ο 40χρονος ΝτεΣάντις, πρώην βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Τραμπ. Απέναντί του βρίσκεται ο 39χρονος δήμαρχος, που προσπαθεί να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός κυβερνήτης στη Φλόριντα.

Το Ταλαχάσι, η πόλη του Γκίλαμ από το 2014 βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας του FBI για διαφθορά. Ομως ο ίδιος ο Γκίλαμ διαβεβαιώνει ότι οι έρευνες δεν στρέφονται εναντίον του.

Ο Γκίλαμ απάντησε στον Τραμπ, και αυτός μέσω Twitter. Εγραψε: «Ο πρόεδρος ουρλιάζει επειδή είναι αδύναμος». Και κάλεσε τους πολίτες της Πολιτείας «να ψηφίσουν από σήμερα». (Οι ενδιάμεσες εκλογές διεξάγονται στις 6 Νοεμβρίου, όμως σε πολλές Πολιτείες, όπως και στη Φλόριντα, επιτρέπεται στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν νωρίτερα.)

Επίσης ο Γκίλαμ ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε μια προεκλογική εκδήλωση για να του εκφράσει τη στήριξή του.
Ο ΝτεΣάντις είχε επικριθεί στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του επειδή χρησιμοποίησε μια φράση που περιείχε τη λέξη «πίθηκος» για να χαρακτηρίσει τον Γκίλαμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...