225
Η εικόνα λίγο αφού το τσουνάμι πέρασε από την πόλη Παλού | Antara Foto/BNBP/ via REUTERS

Ινδονησία: Τουλάχιστον 384 νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2018, 11:35
Η εικόνα λίγο αφού το τσουνάμι πέρασε από την πόλη Παλού
| Antara Foto/BNBP/ via REUTERS

Ινδονησία: Τουλάχιστον 384 νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2018, 11:35

Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία. Τουλάχιστον 384 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται μετά τον τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ που έπληξε την Παρασκευή τη χώρα με επίκεντρο τη νήσο Σουλαγουέσι.

Κτίρια κατέρρευσαν

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (BNPB) Sutopo Purwo Nugroho δήλωσε ότι αναμένει ο τελικός θάνατος να αυξηθεί σημαντικά και τελικά θα είναι υψηλότερος από τους 555 που σκοτώθηκαν από μια σειρά σεισμών που έπληξαν το τουριστικό νησί Λομπόκ και το γειτονικό Τζίλι τον περασμένο μήνα.

Επίσης, γίνεται λόγος για εκατοντάδες τραυματίες που ουσιαστικά είναι αβοήθητοι αφού η επικοινωνία σε πολλές πληγείσες περιοχές έχει καταρρεύσει. Ετσι, οι Αρχές και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους ούτε φυσικά να καθορίσουν το πλήρες εύρος των ζημιών.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής προκλήθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων ενώ και το τσουνάμι πρέπει να ευθύνεται για το θάνατο πολλών ατόμων, δεδομένου ότι σάρωσε ολόκληρες παραθαλάσσιες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων και των φτωχών οικογενειών που ζούσαν κάτω από μια παραθαλάσσια γέφυρα.

Τραυματίες στο Παλού

Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την περιοχή δείχνουν σειρές από πτώματα να βρίσκονται στο έδαφος και να καλύπτονται μερικώς από μουσαμάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...