517
Η (χαμογελαστή) πρωθυπουργός (τρίτη από αριστερά) ανάμεσα σε μέλη της LGBTQI κοινότητας | Fiona Goodall/Getty Images

Τζασίντα Αρντερν: Οταν η Πρωθυπουργός παρέλασε στο Gay Pride

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2018, 19:20
Η (χαμογελαστή) πρωθυπουργός (τρίτη από αριστερά) ανάμεσα σε μέλη της LGBTQI κοινότητας
|Fiona Goodall/Getty Images

Τζασίντα Αρντερν: Οταν η Πρωθυπουργός παρέλασε στο Gay Pride

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2018, 19:20

Η Τζασίντα Αρντερν, σύμφωνα με τον Guardian, έγινε η πρώτη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το περασμένο Σάββατο τη φετινή παρέλαση του Gay Pride χειροκροτώντας και επευφημώντας την 37χρονη Τζασίντα που περπάτησε στους δρόμους του Οκλαντ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Οικονομικών Γκραντ Ρόμπερτσον, που είναι ομοφυλόφιλος και τη Λουίζα Γουόλ, βουλευτή των Εργατικών, επίσης γκέι.

I’ve loved every Pride Parade I have been lucky enough to walk in, but this one was particularly special. The streets were packed, and what an important message that sends about diversity and inclusiveness. Thanks to everyone who came! #RelentlesslyProud

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern) on

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων η πρωθυπουργός χόρεψε κι έβγαλε selfies με τον κόσμο που βρέθηκε εκεί. Οπως τόνισε, τα άτομα της κοινότητας LGBTQI στη Νέα Ζηλανδία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, όπως μπούλινγκ, ψυχικά προβλήματα και διακρίσεις.

«Είναι μια παρέλαση για τη διαφορετικότητα και την ατομικότητα. Είμαι πραγματικά περήφανη για το έργο που έχει κάνει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Από τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά στη Νέα Ζηλανδία, αν είναι LGBTQI, αν έχουν ψυχικά προβλήματα, αυτό μας λέει πως πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα», είπε η κυρία Άρντερν.

Ο διοργανωτής του Gay Pride είπε στη New Zealand Herald ότι η απόφαση της Πρωθυπουργού να συμμετάσχει στην παρέλαση ήταν «πολύ συναρπαστική» και σημαντικό βήμα προόδου.

«Πιστεύω πως το γενικό μήνυμα είναι πως έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση, που στηρίζει όλες τις ομάδες όχι μόνο μερικές», είπε ο ίδιος.

Στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας συμμετείχαν περισσότερα από 50 άρματα, ανάμεσά τους και ένα από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και -για πρώτη φορά- ένα από την ομάδα ράγκμπι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...