345
Σπουδαίος ηθοποιός, αλλά με σημαντικές κατηγορίες εις βάρος του | REUTERS/Lucas Jackson

Μόργκαν Φρίμαν για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 22:59
Σπουδαίος ηθοποιός, αλλά με σημαντικές κατηγορίες εις βάρος του
|REUTERS/Lucas Jackson

Μόργκαν Φρίμαν για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 22:59

Συγγνώμη ζήτησε την Πέμπτη ο αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, 8 γυναίκες, σε μια ακόμη υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή ένα σημαντικό πρόσωπο της 7ης Τέχνης.

«Όποιος με γνωρίζει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου ξέρει ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα ήθελε να αναστατώσει ή να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα. Ζητάω συγγνώμη σε οποιοδήποτε πρόσωπο έκανα να αισθανθεί άβολα ή ότι δεν το σεβόμουν. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».

Αυτά τόνισε ο ηθοποιός, σε ένα μήνυμα στο οποίο ήταν προφανής η άβολα απολογητική διάθεσή του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρόσωπα που εργάστηκαν με τον σπουδαίο ηθοποιό, ηλικίας 80 ετών.

Οκτώ εξ αυτών υποστήριξαν ότι τα παρενόχλησε σεξουαλικά.

Επίσης, άλλα οκτώ ότι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους του.

Την ίδια ώρα, πολλά από τα πρόσωπα που ερωτήθηκαν από το CNN περιέγραψαν μια άψογη επαγγελματική συμπεριφορά του ηθοποιού.

Μια νεαρή βοηθός παραγωγής, που εργάστηκε το 2015 στα γυρίσματα της ταινίας «Εκδίκηση με Στυλ», κατήγγειλε ότι ο Φρίμαν την άγγιξε ή την χάιδεψε χαμηλά στην πλάτη, ενώ σχολίαζε το σώμα της.

Ο βραβευθείς με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ταινία «Million Dollar Baby» επιχείρησε κάποια στιγμή επανειλημμένα «να σηκώσει τη φούστα μου και με ρώταγε εάν φορούσα εσώρουχα», αφηγείται η ίδια, την ταυτότητα της οποίας δεν αποκάλυψε το CNN.

Ο συμπρωταγωνιστής του, Άλαν Άρκιν, «του ζήτησε να σταματήσει. Ο Μόργκαν φοβήθηκε και δεν ήξερε τι να πει», συνεχίζει η καταγγέλλουσα.

Μια άλλη γυναίκα, μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας «Η συμμορία των μάγων» (2013) κατήγγειλε μια παρόμοια συμπεριφορά, λέγοντας ότι ο Φρίμαν την παρενόχλησε όπως και άλλες βοηθούς. «Σχολίαζε τα σώματά μας» διαβεβαιώνει, προσθέτοντας ότι αυτές οι γυναίκες κανόνιζαν να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους με στενά ρούχα.

Ο 80χρονος πρωταγωνιστής έχει ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής, τη «Revelations Entertainment» και οι επτά γυναίκες -οι οποίες μίλησαν στο CNN- έκαναν λόγο για ένα περιβάλλον εργασίας το οποίο έσφυζε από περιστατικά παρενόχλησης. Μάλιστα, όπως οι ίδιες τόνισαν, μερικές φορές συνέβησαν παρουσία ή και με την επικρότηση της συνεργάτιδάς του και συνιδρύτριας της εταιρείας, Λόρι Μακρέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...