220
Ο Ράφα Ναδάλ μπουγελώνει με σαμπάνια τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά τον τελικό στη Βαρκελώνη, σε ένα στιγμιότυπο που θυμίζει περισσότερο Φόρμουλα 1 παρά τένις... | REUTERS/Albert Gea

Ονειρο τέλος για τον 19χρονο Τσιτσιπά, ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Ναδάλ

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 19:49
Ο Ράφα Ναδάλ μπουγελώνει με σαμπάνια τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά τον τελικό στη Βαρκελώνη, σε ένα στιγμιότυπο που θυμίζει περισσότερο Φόρμουλα 1 παρά τένις...
| REUTERS/Albert Gea

Ονειρο τέλος για τον 19χρονο Τσιτσιπά, ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Ναδάλ

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 19:49

Ο 19χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε τελικά απέναντι στον «βασιλιά του χώματος» και νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Ράφα Ναδάλ. Φυσικά η αποστολή του Στέφανου στον τελικό του Open της Βαρκελώνης ήταν εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Ισπανός ήταν ο νικητής με 6-2, 6-1 κόντρα στον έλληνα τενίστα, όμως ο «Στεφ» -όπως τον φωνάζουν- έδειξε όλη την εβδομάδα ότι το μέλλον του ανήκει.
Οι μεγάλες εμφανίσεις και νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους δείχνουν τις δυνατότητες του 19χρονου. Στους τελευταίους τρεις αγώνες του επιβλήθηκε κόντρα σε Σβάρτζμαν, Τιμ και Καρένιο Μπούστα! Όλοι τους αθλητές του Top-20. Αυτές οι σπουδαίες επικρατήσεις του δίνουν την απαραίτητη ώθηση για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του εντός του Top 50 της Παγκόσμιας κατάταξης, αφού από τη Δευτέρα (30/4) θα φιγουράρει στο Νο 44!

Οσον αφορά στον αγώνα, πέρα από τη δεδομένη ανωτερότητα του Ναδάλ, έπαιξε ρόλο και το άγχος του έλληνα τενίστα. Ο Τσιτσιπάς έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν παίζεις στα 19 σου τον πρώτο σου τελικό απέναντι σε έναν από τους μύθους.
Ο Στέφανος μπήκε δυνατά στον τελικό κατακτώντας το πρώτο game, αλλά στη συνέχεια ο Ναδάλ επέβαλε πλήρως το ρυθμό του φτάνοντας έτσι στον ενδέκατο τίτλο του στη Βαρκελώνη. Παράλληλα, ο Ισπανός συμπλήρωσε τις 401 νίκες στο χώμα και τους 55 τίτλους στην αγαπημένη του χωμάτινη επιφάνεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...