169
Φωτογραφία Αρχείου/ Το χιονοδρομικό στην Τιν στις γαλλικές Αλπεις | REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Κανένα θύμα δεν άφησε πίσω της η χιονοστιβάδα στις γαλλικές Αλπεις

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 12:41
Φωτογραφία Αρχείου/ Το χιονοδρομικό στην Τιν στις γαλλικές Αλπεις
|REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Κανένα θύμα δεν άφησε πίσω της η χιονοστιβάδα στις γαλλικές Αλπεις

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 12:41

Χωρίς να σημειωθεί καμία απώλεια ζωής ή τραυματισμός έληξε το δράμα που σημειώθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Τιν στη Σαβοΐα στις γαλλικές Αλπεις το πρωί της Τρίτης όταν έπληξε την περιοχή μία χιονοστιβάδα.

Η χιονοστιβάδα χτύπησε στην πίστα Carline του δημοφιλούς κέντρου, περίπου στις 10 το πρωί (11 ώρα Ελλάδος). Στο σημείο έσπευσαν πεζή σωστικά συνεργεία, ωστόσο το έργο τους δυσκόλευε η έλλειψη ορατότητας που εμπόδιζε την αποστολή ελικοπτέρων. Αρχικά η αστυνομία και οι τοπικές αρχές αρχικά έκαναν λόγο για πολλούς εγκλωβισμένους στο χιόνι. Αλλά λίγο μετά τις 13:00 (ώρα Ελλάδος), η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, ενώ το ίδιο διευκρίνισε με ανακοίνωσή του στο Twitter το χιονοδρομικό κέντρο τονίζοντας ότι «δεν υπήρξε δράμα».

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde προσθέτει ότι στις 13 Φεβρουαρίου, στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά σε σημείο μακριά από πίστες, χιονοστιβάδα προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, τριών εκδρομέων και του οδηγού τους. Το L’Express από την πλευρά του γράφει ότι οι χιονοστιβάδες σε πίστες είναι σπάνιες γιατί ελέγχονται συνεχώς και ασφαλίζονται με διάφορα μέσα έναντι στο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...