542
| Nikos Libertas / SOOC

Ξαφνική εμπλοκή στην ανάδειξη CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2016, 23:45

Ξαφνική εμπλοκή στην ανάδειξη CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2016, 23:45

Αιφνίδια εμπλοκή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, η οποία αποδίδεται από στελέχη της αγοράς στο fund Paulson, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην ανάδειξη του νέου CEO της Tράπεζας Πειραιώς, ανατρέποντας τις διαδικασίες. Ηδη είχε εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Χρήστος Παπαδόπουλος και την Τετάρτη επρόκειτο να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο στην τράπεζα, προκειμένου να γίνει μέλος του και να αναλάβει τη θέση του CEO.

Ωστόσο, απολύτως έγκυρες πληροφορίες ανέφεραν ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή από τον SSM, γεγονός που μπλόκαρε τις περαιτέρω διαδικασίες!

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο euro2day.gr εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, όπως είχαν ήδη διαβεβαιώσει αρμόδιοι παράγοντες από την Τρίτη, ουσιαστικά η έγκριση από το ΤΧΣ, που φέρει και την ιδιότητα του μετόχου της τράπεζας, ήταν το τελευταίο στάδιο καθώς προηγουμένως έπρεπε να έχει δοθεί η «ευλογία» του SSM.

Ολες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτή η έγκριση εκ μέρους του SSM είχε δοθεί αλλά αναιρέθηκε στη συνέχεια κατόπιν «καταγγελίας», η οποία είναι άγνωστο αν και πώς επιβεβαιώθηκε από τον SSM και τι αφορούσε, καθώς δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Πειραιώς και του SSM, ενώ το προγραμματισμένο ΔΣ της τράπεζας δεν είχε το θέμα στην ατζέντα. Η διαδικασία αναζήτησης διευθύνοντος συμβούλου θα ξεκινήσει από την αρχή.

Τραπεζικά στελέχη αποδίδουν ευθέως την εμπλοκή στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει, ακόμη και εντός του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, μεταξύ του επενδυτικού fund Paulson, που εμφανίζεται να είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας στην Πειραιώς, και την υπόλοιπη διοίκηση.

Η κυρίαρχη αίσθηση είναι ότι ο Τζον Πόλσον επιδιώκει πλέον ουσιαστικά να τοποθετήσει διευθύνοντα σύμβουλο της αρεσκείας του, προκειμένου να ελέγξει τη μεγαλύτερη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας, η οποία έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο σε δάνεια ελληνικών επιχειρήσεων σε πολύ σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι προ μηνών ο ίδιος ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε παρέμβει ανοικτά, προκειμένου να ματαιώσει την παραίτηση του Ανθιμου Θωμόπουλου, όχι μόνο με επιστολές του αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις, ακόμη και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Εκτοτε, η σχέση με την Πειραιώς έχει διαταραχθεί, με τον εκπρόσωπό του στο ΔΣ να εκφράζει συνεχώς αντιρρήσεις σε σχέση με τις επερχόμενες διοικητικές αλλαγές.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 29η Ιουνίου 2016 παραιτήθηκε ο Σταύρος Λεκκάκος από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου & CEO, παραμένοντας ως μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από τη συνεδρίαση του ΔΣ εξελέγη ο Γιώργος Πουλόπουλος ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση η τράπεζα, στον κ. Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO.

Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Tράπεζας Πειραιώς τα τελευταία έξι χρόνια.

Κατόπιν των ανωτέρω, το ΔΣ ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ

‐Μιχαήλ Σάλλας

Αντιπρόεδροι ΔΣ

‐ Απόστολος Ταμβακάκης, Α’ Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐ Σταύρος Λεκκάκος, Β’ Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εκτελεστικά Μέλη

‐Γεώργιος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

‐Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Μη Εκτελεστικά Μέλη

‐Ευτύχιος Βασιλάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐Ιάκωβος Γεωργάνας, Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐Βασίλειος Φουρλής, Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐Alexander Blades, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη

‐Χαρίτων Κυριαζής, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐Arne Berggren, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐Karel De Boeck, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

‐David Hexter, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν επίσης οι ορισθέντες Εκπρόσωποι:

‐Αικατερίνη Μπερίτση του Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν. 3864/2010)

‐Γεράσιμος Τσιαπάρας του Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου (Ν.3723/2008)

πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...