614
Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης. Από το κάδρο απουσιάζει ο τέταρτος που διαφωνεί ο Τζιτζικώστας | Intime News/ Μπαλτάς Κώστας

Συνδιάσκεψη αγνοείται – χωρίς διάλογο η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2015, 20:33
Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης. Από το κάδρο απουσιάζει ο τέταρτος που διαφωνεί ο Τζιτζικώστας
|Intime News/ Μπαλτάς Κώστας

Συνδιάσκεψη αγνοείται – χωρίς διάλογο η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2015, 20:33

Εθνική Συνδιάσκεψη ήταν και πάει… Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει ένας καλόπιστος παρατηρητής την άνευ προηγουμένου δυστοκία των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ να συμφωνήσουν στον μεταξύ τους δημόσιο διάλογο, ανεξαρτήτως του φόρουμ, στον οποίο θα λάβει χώρα. Ο διάβολος αυτή τη φορά κρυβόταν… στις ημερομηνίες, καθώς το υπερφορτωμένο πρόγραμμα των υποψηφίων κατέστησε τελικώς αδύνατη την εξεύρεση ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της περίφημης Εθνικής Συνδιάσκεψης. Η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη 18η Νοεμβρίου σκόνταψε στην άρνηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αδωνι Γεωργιάδη, η αντίπροταση Μειμαράκη για την 17η Νοεμβρίου βρήκε μη διαθέσιμο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και η τελική ρελάνς των Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη για την 19η Νοεμβρίου συνάντησε την άρνηση του κ. Μειμαράκη!

Ο προβληματισμός του στελεχικού δυναμικού του κόμματος αλλά και των κεφαλών της παράταξης για τον κίνδυνο χαμηλής συμμετοχής στην επικείμενη εκλογική διαδικασία και κατ επέκταση πολιτικής απαξίωσης της ίδιας της ΝΔ εντείνεται, την ώρα, που και οι τέσσερις υποψήφιοι επιχειρούν να βρούν τη σωστή δοσολογία μεταξύ των αναγκών της κούρσας διαδοχής και των αντίστοιχων της αντιπολίτευσης τακτικής κατά του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της υπόθεσης Πανούση αλλά και όλων όσων συμβαίνουν στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο. Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Μειμαράκη διά της διαπίστωσης του στενού του συνεργάτη, Θεόδωρου Αμπαντζόγλου, ότι «δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς τον χρόνο, για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη» προεξοφλεί κατ ουσίαν ότι δεν θα γίνει δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων. Η πλευρά του προέδρου της ΝΔ, εκτιμά, πάντως, ότι το όλο θέμα έχει μεγαλοποιηθεί δυσανάλογα και επαναλαμβάνει ότι κύρια μέριμνα της είναι η διασφάλιση της ενότητας την επόμενη ημέρα και πως αυτή δεν θα πραγματωθεί με κοκορομαχίες. Εκφράζει, μάλιστα, σοβαρές αμφιβολίες για το εάν θα καταστεί εφικτό να συγκληθεί ακόμη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η πλευρά Τζιτζικώστα επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή τελικώς της Εθνικής Συνδιάσκεψης στον κ. Μειμαράκη και τον καλεί ως πρόεδρο να «επιβάλει» τη διεξαγωγή της σε ημερομηνία της αρεσκείας της

 Ο κ. Τζιτζικώστας, που πυκνώνει τις τελευταίες ημέρες τις δημόσιες εμφανίσεις του, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης τους δικούς του 11 πυλώνες για την Οικονομία και την Ανάπτυξη, κάνοντας λόγο για μία νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία για την αναγέννηση της χώρας, ένα συγκροτημένο Εθνικό Σχέδιο με στόχο την παραγωγή εθνικού πλούτου. Η πλευρά Τζιτζικώστα επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή τελικώς της Εθνικής Συνδιάσκεψης στον κ. Μειμαράκη και τον καλεί ως πρόεδρο να «επιβάλει» τη διεξαγωγή της σε ημερομηνία της αρεσκείας της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα «πειθαρχήσει».

 Ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί να πιέζει για δημόσιο διάλογο μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών της γαλάζιας ηγεσίας, αδιαφορώντας, όπως λέει, για το «τερέν» στο οποίο αυτός θα διεξαχθεί. Σε δήλωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Καλώ έστω και την ύστατη στιγμή τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη, να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική μας ομάδα, ώστε να ενημερώσουμε τουλάχιστον τους βουλευτές και να δεχθούμε ερωτήσεις από αυτούς σε μία ανοιχτή και μεταδιδόμενη από το κανάλι της Βουλής συνεδρίαση, έτσι ώστε πριν από την κάλπη να ξέρουν οι Νεοδημοκράτες τις ακριβείς θέσεις του καθενός μας». Στην ίδια δήλωση, ο κ. Γεωργιάδης καλεί τον κ. Μειμαράκη να «υποχρεώσει» τον Αλέξη Τσίπρα να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στις καταγγελίες Πανούση.

Και ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, επιμένει στην αναγκαιότητα δημοσίου διαλόγου – ακόμη και πολιτισμένης αντιπαράθεσης – μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, χωρίς, πάντως, να προσδοκά…εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Στενοί του συνεργάτες, τονίζουν ότι η έξωθεν μαρτυρία του κόμματος κηλιδώνεται από την ανυπαρξία δημοσίου διαλόγου, ακόμη και από την εξ αρχής απροθυμία ορισμένων, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, να συμφωνήσουν σε οιαδήποτε μορφή διαλόγου. Επιμένουν, πάντως, να απευθύνουν εκκλήσεις για μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, η οποία, όπως λένε, θα προσδώσει την απαιτούμενη νομιμοποίηση στο νέο αρχηγό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...