160
Φωτογραφία Αρχείου | Theodore Manolopoulos / SOOC

Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού drone από ελληνικά F-16 στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2018, 15:02
Φωτογραφία Αρχείου
|Theodore Manolopoulos / SOOC

Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού drone από ελληνικά F-16 στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2018, 15:02

Στην πρώτη αναχαίτιση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους προχώρησαν χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ελληνικά μαχητικά.

Στόχος, όπως αναφέρει και το militaire.gr ήταν τουρκικό drone (UAV ANKA) που πετούσε μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου σε μεγάλο υψόμετρο, κινούμενο νότια, και προβαίνοντας σε παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

To drone εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ και αμέσως ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι κατευθύνθηκαν στην περιοχή που πετούσε το UAV ANKA και το εντόπισαν. Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους, αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν.

Σύμφωνα με πληροφόρίες, το UAV ANKA το είχαν απογειώσει οι Τούρκοι από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα. Το Anka έχει πρωτίστως κατασκοπευτικές δυνατότητες. Είχε αρχικά δοθεί στον στρατό ξηράς όμως πλέον έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγραφή παραβίασης των συγκεκριμένων drones, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...