393
|

Ερευνα της ΕΥΠ για το «χάκινγκ» στο primeminister.gr – Η απάντηση των Greek Anonymous

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 10:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/06/2017 12:15

Ερευνα της ΕΥΠ για το «χάκινγκ» στο primeminister.gr – Η απάντηση των Greek Anonymous

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 10:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/06/2017 12:15

Κυβερνοεπίθεση «έριξε» την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (primeminister.gr), η λειτουργία της οποίας διακόπηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όπως φέρεται να επιβεβαίωσαν οι ελληνικές Αρχές το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ, ανέλαβε τις έρευνες, ενώ άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Φαίνεται ότι στόχος των χάκερ δεν ήταν η αλλοίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, ούτε να υποκλέψουν στοιχεία. Επιδίωκαν να «ρίξουν» την ιστοσελίδα, με τη μέθοδο DdoS, μέσω της οποίας καταρρέει ο server από την υπερφόρτωση δεδομένων.

Ηδη πριν επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές Αρχές ότι επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση και ενώ κυβερνητικές πηγές επέμειναν ότι επρόκειτο για «τεχνικό πρόβλημα», έλληνες χάκερ είχαν περάσει σε αντεπίθεση, στοχοποιώντας αυτούς που έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη και να πανηγυρίσουν, μία ομάδα τούρκων χάκερ.

Με ανάρτησή τους στο Facebook, οι αυτοαποκαλούμενοι Ελληνες Anonymous, απείλησαν: «Τουρκία… Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Ελληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Εριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!».

https://www.facebook.com/opanonymousgreece/posts/681759272025418

Πριν καλά καλά περάσει μία ώρα, «επιτέθηκαν» στο τουρκικό site yirmidort.tv. Σε σχόλιο που ανάρτησαν στο Facebook έδειξαν με φωτογραφία ότι η ιστοσελίδα έχει «πέσει».

«Πείτε στους χάκερ σας να μην αγγίζουν τη Χώρα μας. Είμαστε πιο δυνατοί από εσάς. Κάθε μέρα οι #OpAnonymousGreece θα κλείνουν σελίδες της κυβέρνησης, της τηλεόρασης, των τραπεζών σας. Απόλυτος κυβερνοπόλεμος», προειδοποίησαν στο ίδιο σχόλιο.

Και με νέο σχόλιό τους, απείλησαν ότι θα «χτυπήσουν» στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου. «Πάνω από 200 τούρκικες κυβερνητικές ιστοσελίδες θα πέσουν στα χέρια των Ελλήνων Anonymous», έγραψαν, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι «το άρχισαν».

https://www.facebook.com/opanonymousgreece/posts/681801678687844

Πράγματι, η πρόκληση προήλθε από τούρκους χάκερ οι οποίοι έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για τη διακοπή της λειτουργίας της πρωθυπουργικής ιστοσελίδας το απόγευμα της Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι έριξαν το site, ως απάντηση στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η ομάδα χάκερ Aslan Neferler Tim έγραψε: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κάνεις να χάσουμε την υπομονή μας». 

Αρχικά οι κυβερνητικές πηγές διέψευδαν ότι πίσω από το πρόβλημα στη σελίδα βρίσκονται τούρκοι χάκερ, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα έχει «πέσει» εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Πάντως το Σάββατο το «πρόβλημα» είχε αποκατασταθεί και η ιστοσελίδα λειτουργούσε κανονικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...