351
Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους | YouTube

Θεοφύλακτος «διαψεύδει» Τσίπρα: «Είναι εφάπαξ βοήθημα και όχι 13η σύνταξη»

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2016, 15:47
Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους | YouTube

Θεοφύλακτος «διαψεύδει» Τσίπρα: «Είναι εφάπαξ βοήθημα και όχι 13η σύνταξη»

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2016, 15:47

Τι είναι τελικά η περίφημη «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη; Ο ίδιος είχε πει στο διάγγελμά του, κατά το οποίοι ανακοίνωσε μια σειρά παροχών πως «στην πράξη, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτό θα κάνουμε. Χορηγούμε άμεσα, ενόψει εορτών, 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ». 

Ωραίος ο Πρωθυπουργός, ωραία και τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου για 13η σύνταξη.

Μόνο που έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Θεοφύλακτος για να βάλει, όπως είπε, τα πράγματα στη θέση τους: «Το εφάπαξ βοήθημα δεν είναι 13η σύνταξη, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος σε συνέντευξή του στον Flash 96.  «Βέβαια, για το 2016 μπορεί κανείς να το θεωρήσει σαν 13η σύνταξη, είναι χρήματα που περίσσεψαν από τον τρέχοντα απολογισμό του ’16 κι επειδή αν δε δινόντουσαν τώρα θα χανόταν το δικαίωμα, σύμφωνα και με τη συμφωνία του ’15 να τα μοιράσουμε στις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση. Δεν συνδέεται ούτε με πρόωρες εκλογές, ούτε με τίποτε άλλο» προσέθεσε για να συμπληρώσει: «Ναι, τώρα αυτό το νόημα έχουν οι διαπραγματεύσεις από ‘δω και πέρα, να δούμε πόσο πίσω μπορούν να κάνουν οι θεσμοί σε αυτές τις απαιτήσεις, τις οποίες τις θεωρούμε και είναι υπερβολικές για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το νόημα έχουν οι επαφές και με την κυρία Μέρκελ για πολιτική λύση».

Τον όρο «13η σύνταξη» απέφυγε και ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος ο οποίος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 για «έκτακτο επίδομα». Τουλάχιστον διαβεβαίωσε πως το ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι από τους δικαιούχους δεν θα λάβει κανείς κάτω από 300 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνουν και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα. Σημείωσε ακόμα ότι το ποσό που δίδεται είναι ασφαλές και δεν έχει ρίσκο αν προκύψουν τυχόν διαφορές όταν κλείσει τον Φεβρουάριο το ύψος των εσόδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...