379
| Paul Zinken/EPA

Επιχείρηση «Αρτεμις» στο Βερολίνο – η έφοδος στον τετραώροφο οίκο ανοχής

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2016, 12:09

Επιχείρηση «Αρτεμις» στο Βερολίνο – η έφοδος στον τετραώροφο οίκο ανοχής

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2016, 12:09

Επιχείρηση «Hells Angels». Εχει να κάνει με το γνωστό κλαμπ μοτοσικλετιστών με τις Χάρλεϊ Ντάβιντσον και τις σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στις ΗΠΑ (και όχι μόνο). Αυτή τη φορά η δράση τους επεκτάθηκε στο Βερολίνο και σε έναν από τους πλέον φημισμένους οίκους ανοχής.

Επειτα από συντονισμένη επιχείρηση, περίπου 900 γερμανοί αστυνομικοί, συνοδευόμενοι από φορολογικούς και τελωνιακούς αξιωματούχους, εισέβαλαν στο οίκο ανοχής «Artemis» και προχώρησαν σε έξι συλλήψεις.

Oπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δύο διαχειριστές του κλαμπ «Artemis», το οποίο προσφέρει στους πελάτες του σάουνα και λοιπές… γυμνές απολαύσεις. Παράλληλα, συνέλαβαν και τέσσερις «κυρίες». Τη στιγμή της επιδρομής υπήρχαν στο κλαμπ 117 εργαζόμενοι και περισσότεροι από 100 πελάτες.

Να σημειωθεί ότι η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση το τετραώροφο πορνείο, ένα από τα μεγαλύτερα του Βερολίνου, κατηγορείται για το «βάρβαρο και παράνομο» σύστημα εκμετάλλευσης των γυναικών που δουλεύουν σε αυτό.

Επίσης, οι υπεύθυνοι του «μαγαζιού» κατηγορούνται για φορολογικές απάτες και παρακράτηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που εργάζονταν στον οίκο ανοχής προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Σιόρς Κάμπστρα, οι Hells Angels φέρονται να προμήθευαν γυναίκες στο κλαμπ και ως αντάλλαγμα είχαν δωρεάν είσοδο και άλλες… παράπλευρες διευκολύνσεις.

Η αστυνομία ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης έπειτα από καταγγελία που έκανε πρώην εργαζόμενη στο κλαμπ. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στη φοροδιαφυγή «όπως έγινε και με την περίπτωση του Αλ Καπότε», σημειώνει ο γενικός εισαγγελέας του Βερολίνου, Αντρέας Μπεμ.

Η αστυνομία κατηγορεί το κλαμπ «Artemis» ότι ενώ επισήμως δήλωνε τις γυναίκες που εργάζονταν ως «αυτοαπασχολούμενες» του σεξ, στην πραγματικότητα όμως εργάζονταν καθημερινά με συγκεκριμένο ωράριο και παροχή δεδομένων υπηρεσιών.

Κάπως έτσι, και μέσω της προφανούς εξαπάτησης, το κλαμπ είχε γλιτώσει 13,9 εκατομμύρια ευρώ από την παρακράτηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που δεν απέδιδε.

Η αστυνομία ενημέρωσε ότι κατά την επιδρομή κατασχέθηκαν 6,4 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, αυτοκίνητα και 12 διαμερίσματα στο Βερολίνο και σε άλλα μέρη της Γερμανίας.

Το «Artemis» άνοιξε το 2005 προσφέροντας σάουνα, κινηματογράφους και φυσικά δωμάτια. Μπορεί να φιλοξενήσει ως και 70 ιερόδουλες, που κανονικά καταβάλλουν μια προμήθεια για τη χρήση του χώρου με τους πελάτες τους. Αλλά τα λεφτά ήταν τελικά πολλά…

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...