707
Ο Ανζελίλ και η Ντιόν στα Οσκαρ το 2011 | REUTERS/Mario Anzuoni/Files

Ο μέντορας και η τραγουδίστρια

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 11:08
Ο Ανζελίλ και η Ντιόν στα Οσκαρ το 2011
|REUTERS/Mario Anzuoni/Files

Ο μέντορας και η τραγουδίστρια

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 11:08

Η σχέση που είχαν η καναδέζα τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν με τον Ρενέ Αντζελίλ, που πέθανε την Πέμπτη μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ήταν πρώτα ίσως η σχέση του μέντορα στο πλευρό μιας τραγουδίστριας. Το κοινό όραμα να γίνει η Ντιόν μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες το υπηρέτησαν και οι δύο με το ταλέντο τους, αυτός στο μάνατζμεντ και αυτή στο τραγούδι, μέχρι όσο μπορούσαν οι δυνάμεις του Αντζελίλ να το υπηρετήσουν.

2016-01-14T215416Z_463734054_TM3EC1E1AGP01_RTRMADP_3_PEOPLE-DION
To ζευγάρι το 1999 στο Μόντρεαλ. Ενα χρόνο πριν είχε γίνει η διάγνωση πως πάσχει από καρκίνο (REUTERS/Staff/Files)

Η σχέση, που ήταν επαγγελματική και εξελίχτηκε σε ερωτική και έπειτα σε συζυγική και οικογενειακή, ήταν και είναι πίσω από την επιτυχία της Ντιόν, μίας από τις καλύτερα αμειβόμενες (και πιο πλούσιες) τραγουδίστριες.

Η Ντιόν ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου με ένα σύντομο μήνυμα στο Facebook.

C’est avec une profonde tristesse que nous vous annonçons que René Angélil, 73 ans, est décédé ce matin à sa résidence…

Posted by Celine Dion on Thursday, 14 January 2016

Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, όπως και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Ο Αντζελίλ γεννήθηκε στο Μόντρεαλ το 1942 από πατέρα Σύρο και καναδέζα μητέρα με καταγωγή από τον Λίβανο, γράφει η Montreal Gazette. Για πολλά χρόνια -είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στον μουσικό χώρο από τη δεκαετία του ’60- ήταν μάνατζερ συγκροτημάτων στο Κεμπέκ που διασκεύαζαν στα γαλλικά επιτυχίες της εποχής, όπως των Beatles.

Το 1980 τον προσέγγισαν οι γονείς της Ντιόν για να μανατζάρει την καριέρα της Σελίν, η οποία είχε ήδη αρχίσει να γράφει τραγούδια: το «Ce n’était qu’un rêve» («Δεν ήταν παρά ένα όνειρο») που έγραψε η ίδια με τη μητέρα και τον αδελφό της ήταν αυτό που έπεισε τον Αντζελίλ για τις ικανότητές της.

Την θεώρησε από την αρχή ταλέντο και έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να χρηματοδοτήσει την σταδιοδρομία της, ενώ λέγεται ακόμη ότι ξόδευε περισσότερα από όσα ίσως άντεχε για να χρηματοδοτεί τα έξοδα της καριέρας της. Σκοπός του ήταν να την κάνει αστέρι πρώτα στον γαλλόφωνο Καναδά και στη συνέχεια να την καθιερώσει ως αγγλόφωνη τραγουδίστρια.

«Τη θαύμαζε απόλυτα αυτή τη νεαρή γυναίκα. Ηταν προφανές ότι δεν θα μπορούσε να είναι μόνο ο μάνατζέρ της. Τον πίστευα όταν έλεγε ότι θα την αγαπά για μια αιωνιότητα», θυμάται η συγγραφέας Ντενίζ Μπομπαρντιέ

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισαν να εργάζονται περισσότερο για τη διεθνή καριέρα της Ντιόν, η ποπ μουσική της οποίας άρχισε να αποκτά εκατομμύρια οπαδούς. Την επιτυχία της σφράγισε το τραγούδι που ερμήνευε το 1997 στον «Τιτανικό», μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία σε κάθε περίπτωση.

2016-01-14T220509Z_1024827305_TM3EC1E1BDR01_RTRMADP_3_USA
Με τα δίδυμα παιδιά τους, το 2011 (REUTERS/Steve Marcus/Files)

Τελικά, παντρεύτηκαν το 1994 στο Μόντρεαλ, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της Ντιόν για τους προηγούμενους γάμους του Ανζελίλ και απέκτησαν τρία παιδιά (ο Αντζελίλ έχει άλλα τρία από δύο προηγούμενους γάμους), τον Ρενέ-Σαρλ το 2001 και τους δίδυμους Εντι και Νέλσον το 2010.

Ο Αντζελίλ διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα το 1998 και έκτοτε αντιμετώπιζε κατά διαστήματα προβλήματα υγείας. Δύο φορές τουλάχιστον η Ντιον αποσύρθηκε προσωρινά προκειμένου να φροντίσει τον σύζυγό της. Ο ίδιος παραιτήθηκε από μάνατζερ της Ντιόν το 2014.

Σε όλα αυτά τα χρόνια πιστώνεται με το άκρως επιτυχημένο μανατζάρισμα της Ντιόν. Πολύ λίγα στραβοπατήματα έχουν καταγραφεί στην καριέρα της και, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή δισκογραφικά ούτε εμφανίζεται πολύ συχνά, παραμένει αγαπητή και εμπορική τραγουδίστρια.

2016-01-14T215829Z_483687123_TM3EC1E1AGZ01_RTRMADP_3_PEOPLE-DION
Στη βάφτιση του μεγάλου γιου τους το 2001 (REUTERS/Staff/Files)

Η μακρά περιπέτεια υγείας του συζύγου της έκανε την Ντιόν να αισθάνεται έτοιμη για το μοιραίο χτύπημα, καθώς δήλωνε πριν από μερικούς μήνες ότι «η μεγαλύτερη υποχρέωσή μου είναι να πω στο σύζυγό μου ότι “είμαστε καλά, θα φροντίσω τα παιδιά μας, εσύ θα μας βλέπεις από αλλού”». Ετοιμοι ήταν και οι δύο: «Ρωτήσαμε πολλές φορές τους γιατρούς, πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμη – τρεις εβδομάδες; τρεις μήνες; Ο Ρενέ θέλει να ξέρει, αλλά αυτοί λένε ότι δεν γνωρίζουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...