490
Ο πρώην υπουργός, που ανήκει στη λεγόμενη κίνηση των «6+6», απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής της νέας ΚΟ που θέλουν να συγκροτήσουν μαζί με τους αποχωρήσαντες της «Ομπρέλας» | ΑΝΤ1 μέσω ant1news.gr

Χαρίτσης: Πρώτα η συγκρότηση ΚΟ, μετά το νέο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2023, 22:26
Ο πρώην υπουργός, που ανήκει στη λεγόμενη κίνηση των «6+6», απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής της νέας ΚΟ που θέλουν να συγκροτήσουν μαζί με τους αποχωρήσαντες της «Ομπρέλας»
|ΑΝΤ1 μέσω ant1news.gr

Χαρίτσης: Πρώτα η συγκρότηση ΚΟ, μετά το νέο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2023, 22:26

«Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί ούτε χθεσινοί, το χτίσαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την ανεξαρτητοποίησή του, μαζί με άλλους οκτώ βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη στιγμή και σε προσωπικό επίπεδο» αλλά και μια «πράξη ευθύνης».

Εξηγώντας τους λόγους για την αποχώρηση της κίνησης των «6+6», στην οποία ανήκει, τόνισε: «Καλό είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα: έχουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που διολισθαίνει στην απαξίωση και αυτό φαίνεται στις έρευνες κοινής γνώμης. Δεν το συζητήσαμε εμείς στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, δεν εμφανιστήκαμε καθόλου εκεί. Το συζητήσαμε στα όργανα του κόμματος τα προβλήματα από τις παλινωδίες της ηγετικής ομάδας και τις αυταρχικές συμπεριφορές για τη συγκρότηση των οργάνων του κόμματος».

Επομένως, «φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική και με την ιδεολογία και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα», σημείωσε, απαντώντας εμμέσως στις επαναλαμβονόμενες κατηγορίες της Κουμουνδούρου ότι τα στελέχη που εγκατέλειψαν το κόμμα δεν κινήθηκαν βάσει πολιτικών διαφωνιών.

«Είδαμε μια μετάλλαξη του πολιτικού χώρου που με μεγάλο κόπο στήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, που έχει μεγάλη απόσταση από αυτό που στήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το τιμόνι γυρίζει προς τα Δεξιά, αλλά και προς την απαξίωση και την ανυποληψία και αυτό το βλέπει και ο ελληνικός λαός (…). Πήραμε απόφαση ευθύνης, αλλά και απόφαση ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες, διότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στο πολιτικό γήπεδο παίζει μπάλα μόνη της και είναι αναγκαίο για την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις να σχηματίσουν εναλλακτική πρόταση από αυτή του κ. Μητσοτάκη», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτημα για τα επόμενα βήματα των βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα:

«Δεν χρειάζεται βιασύνη, θέλουμε βήματα σταθερά και στέρεα. Πρώτος στόχος μας είναι να συγκροτηθεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε την προγραμματική πρότασή μας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και θα δούμε τα επόμενα βήματα για να σχηματιστεί ένα κόμμα. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, βλέπω ανθρώπους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί με εμπειρία και γνώσεις, που καλύπτουν ευρεία γκάμα ζητημάτων που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επάρκεια. Θέλουμε μια Αριστερά που θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της και θα διεκδικήσει την εξουσία».

Ερωτηθείς εάν εκείνος θα ηγηθεί της νέας ΚΟ, η οποία όπως συζητείται θα περιλαμβάνει τους εννέα ανεξάρτητους βουλευτές των «6+6» και τους δύο της «Ομπρέλας» που αποχώρησαν πρώτοι (ο λόγος για τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα), ο Αλέξης Χαρίτσης απέφυγε να επιβεβαιώσει τη σχετική φημολογία. «Θα δούμε τον ρόλο του καθενός, θα το συζητήσουμε. Το βασικό είναι να σχηματιστεί Κοινοβουλευτική Ομάδα και να παραχθεί πολιτική», είπε.

Τέλος, απαντώντας για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έχει κάνει την επιλογή του και είναι σεβαστή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...