346
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξή του στο Οpen το πρωί της Δευτέρας | Facebook

Τσίπρας για Καϊλή: Οσο όμορφος ή υψηλά ιστάμενος και αν είσαι, στο Βέλγιο η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 10:27
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξή του στο Οpen το πρωί της Δευτέρας
|Facebook

Τσίπρας για Καϊλή: Οσο όμορφος ή υψηλά ιστάμενος και αν είσαι, στο Βέλγιο η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 10:27

Nέες βολές κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης εξαπέλυσε σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Οpen o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συγκρίνοντας τα αντανακλαστικά και τον τρόπο λειτουργίας της εν γένει –συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των 10 πολιτικών προσώπων για τη Novartis– με το πώς κινήθηκαν οι αντίστοιχοι θεσμοί στο Βέλγιο στην περίπτωση της Εύας Καϊλή και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση του λεγόμενου Κατάργκεϊτ.

«Τι καλά που θα ήμασταν και εμείς εδώ στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και διωκτικές αρχές και η Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα στο κέντρο της Ευρώπης, το Βέλγιο. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα», είπε στη σχετική αναφορά του στην υπόθεση Καϊλή, στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Τσίπρας και θεωρώντας –όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του– ως προνόμιο «άλλης μεταχείρισης» την εξωτερική εικόνα κάποιου, πρόσθεσε στο ίδιο καυστικό ύφος:

«Βλέπουμε πως εκεί [στο Βέλγιο] ακόμα και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κυρία Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν».

Και στην «πολάκειο» γραμμή της αμφισβήτησης συγκεκριμένων χερισμών από λειτουργούς  της Δικαιοσύνης, όπως στην περίπτωση της υπόθεσης της Νοvartis, επέμεινε λέγοντας:

«Και φαντάζομαι ότι στο Βέλγιο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει ποτέ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να έχουμε αδιευκρίνιστα ποσά τα οποία οι εισαγγελείς βρίσκουν σε υπουργούς, ύψους 1 εκατ. ευρώ και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο. Να έχουμε στην υπόθεση Novartis, είναι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο, το οποίο σε όλες τις χώρες που ξέσπασε είχε γιατρούς και πολιτικούς και εδώ στην Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας μεγαλογιατρός και να είναι στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο».

Επικαλούμενος εκ νέου, τέλος, τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, και το συμπέρασμά του ότι αμφότεροι συμφωνούν ότι υπάρχει μια «δημοκρατική εκτροπή και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του», ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ξαναβάλει ζήτημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας (παρά την επανειλημμένη πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και από το βήμα της Βουλής, να δοκιμάσει ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...