409
Ο Γιάννης Μπρατάκος κατά την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Μάιο | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα πώς και τα γιατί της υπουργοποίησης του Γιάννη Μπρατάκου 

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 11:51
Ο Γιάννης Μπρατάκος κατά την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Μάιο
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα πώς και τα γιατί της υπουργοποίησης του Γιάννη Μπρατάκου 

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 11:51

Ορκίζεται την Παρασκευή στη θέση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό ο Γιάννης Μπρατάκος, εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και χρόνια και ως εκ τούτου προσωπική του επιλογή. 

Ο κ. Μπρατάκος ανέλαβε στις αρχές Αυγούστου τη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, μέχρι τότε διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης με τις παρακολουθήσεις από την εποπτευόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μετά την παραίτηση του κ. Δημητριάδη, ο κ. Μπρατάκος ανέλαβε στη θέση του και παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΕΒΕΑ για να μπει στην κυβέρνηση. Ωστόσο μέσα σε τέσσερις εβδομάδες αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Αυτή η αναβάθμισή του εκτιμάται ότι κατοχυρώνει περαιτέρω τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ούτως ή άλλως διέθετε τα προηγούμενα χρόνια. Αλλωστε ο κ. Μητσοτάκης, κατά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, έδωσε το σήμα της τόνωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών της κυβερνητικής καθημερινότητας στους εννέα μήνες που απομένουν ως τις εθνικές εκλογές. 

Ο κ. Μπρατάκος διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2019 και δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2021, εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ μετά τον ξαφνικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Στα δύο αυτά χρόνια, σε συνεργασία με τον απελθόντα γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ανέλαβαν και πέτυχαν να κρατήσουν ζωντανή τη λειτουργία του κόμματος μετά την «μετακόμιση» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πειραιώς στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Μπρατάκος ήταν ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την αρχή της εμπλοκής του με την πολιτική το 2004. Οι γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας τον περιγράφουν ως πρόσωπο με ευγένεια και μόρφωση που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του τεχνοκράτη αλλά και τους συναισθηματικούς δεσμούς με το κόμμα, καθώς και πατέρας του, Αγγελος Μπρατάκος, διετέλεσε υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ.  

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας πληροφορικής DD Synergy από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής από το 1995. Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Γρηγόρης Μικρογεύματα και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας Cape Consulting.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εκλέγεται από το 2006, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, αναλαμβάνοντας το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ο κ. Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...