284
Καθηγητές και φοιτητές στα σκαλοπάτια της Φιλοσοφικής Σχολής - διαμαρτύρονται για τη δράση του «Ρουβίκωνα» στους πανεπιστημιακούς χώρους | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τα πανεπιστήμια βοούν: Οχι άλλη ανομία μέσα στους χώρους μας!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 07:00
Καθηγητές και φοιτητές στα σκαλοπάτια της Φιλοσοφικής Σχολής - διαμαρτύρονται για τη δράση του «Ρουβίκωνα» στους πανεπιστημιακούς χώρους
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τα πανεπιστήμια βοούν: Οχι άλλη ανομία μέσα στους χώρους μας!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 07:00

Η «επέκταση» του «Ρουβίκωνα» σε χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και η ανομία περί τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών και το παρεμπόριο που επικρατεί στους χώρους πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στην οδό Πατησίων, απαντήθηκαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου από τους πλέον αρμόδιους: από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα. Με συμβολικό τρόπο, ασφαλώς.

Οι άνθρωποι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -οι πρυτανικές αρχές του, η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητές του ιδρύματος και φοιτητές του-, συνολικά τριακόσια άτομα, διαδήλωσαν το πρωί της τη βούλησή τους να προασπίσουν το πανεπιστήμιο και ως έννοια και ως χώρο.

Πολλοί φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη Φιλοσοφική για να υπερασπιστούν τους χώρους τους (ΙΝTIMENEWS)

Με αφορμή το θέμα «Ρουβίκωνας», συγκεντρώθηκαν συμβολικά στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής, στην Πανεπιστημιούπολη, αντιτιθέμενοι σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους και καταδικάζοντας «κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας».

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρει: «Οι προσπάθειες της ‘Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας’ να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες».

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας κάλεσαν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», την ίδια ώρα που στο κατειλημμένο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής Σχολής βρίσκονταν μέλη του Ρουβίκωνα.

Και στην Πατησίων

Την Τετάρτη έκλεισε για μία ημέρα και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου. Η Σύγκλητος ζητεί την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων ώστε να απαλλαγεί το ίδρυμα και οι πέριξ αυτού δρόμοι από την παρουσία και την παράνομη δραστηριότητα εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...