226
Επέστρεψαν στην Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής οι 11 από τους 16 Ελληνες που απεγκλωβίστηκαν την Πέμπτη από τη Γάζα, περνώντας στην Αίγυπτο από το πέρασμα της Ράφα | ΕΡΤ

Στην Αθήνα οι 11 από τους 16 Eλληνες που απεγκλωβίστηκαν από την Γάζα

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2023, 21:22
Επέστρεψαν στην Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής οι 11 από τους 16 Ελληνες που απεγκλωβίστηκαν την Πέμπτη από τη Γάζα, περνώντας στην Αίγυπτο από το πέρασμα της Ράφα
|ΕΡΤ

Στην Αθήνα οι 11 από τους 16 Eλληνες που απεγκλωβίστηκαν από την Γάζα

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2023, 21:22

Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας πρόκειται να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους έλληνες πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης.

Εντεκα εξ αυτών μεταφέρθηκαν στην Αθήνα την Παρασκευή με τη πτήση της Aegean από το Κάιρο της Αιγύπτου. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθησαν συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Οπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έθεσε τη δομή της Ελευσίνας σε ετοιμότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν.

Στη συγκεκριμένη δομή, όπου «σήμερα διαμένουν οικογένειες ουκρανών προσφύγων», πρόκειται να διαμείνουν τέσσερις από τους αφιχθέντες, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν από μέλη της οικογένειάς τους, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα, τους 11 έλληνες πολίτες είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο, Δημήτρης Ιατρίδης, και αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα, διασφάλισαν, χθες, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τον απεγκλωβισμό δεκαέξι ατόμων, ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από τη Γάζα. Σήμερα, με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, αφίχθησαν στην Αθήνα μέσω Καΐρου οι έντεκα εξ αυτών», ανέφερε στη δική του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ.

«Οι διπλωματικές μας Αρχές στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε έλληνες πολίτες», διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...