283
Μετά τον εισαγγελέα η πρώην ανακρίτρια πήρε τον δρομο για τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών την Παρασκευή | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη φυλακή, 19 χρόνια μετά, η Αντωνία Ηλία για το Παραδικαστικό – Πώς έγινε η έκδοσή της στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 12:35
Μετά τον εισαγγελέα η πρώην ανακρίτρια πήρε τον δρομο για τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών την Παρασκευή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη φυλακή, 19 χρόνια μετά, η Αντωνία Ηλία για το Παραδικαστικό – Πώς έγινε η έκδοσή της στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 12:35

Στο Εφετείο μετήχθη η καταδικασθείσα σε κάθειρξη 13 ετών ως πρωταγωνίστρια στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, πρώην δικαστικός, Αντωνία Ηλία, η οποία εκδόθηκε στη χώρα μας έπειτα από 19 χρόνια φυγοδικίας.

Συνοδεία αστυνομικών, η Αντωνία Ηλία, έφθασε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βρετανία και παραδόθηκε επίσημα στις ελληνικές αρχές.

Την Παρασκευή, οδηγήθηκε αρχικά στον Εισαγγελέα Εκδόσεων για τη διαδικασία της επικύρωσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος της και ακολούθως ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Από τη μεταγωγή της Αντωνίας Ηλία στον εισαγγελέα την Παρασκευή/ΙΝΤΙΜΕnews

Αμέσως μετά την έκδοση του φυλακιστηρίου, οδηγήθηκε στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας προκειμένου να εκτίσει την ποινή της.

Η πρώην δικαστικός, υπενθυμίζεται, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα το 2022 με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε κάθειρξη 13 ετών για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η ίδια αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας που οδήγησε στην καταδίκη της σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

H υπόθεση διαφθοράς εντός του δικαστικού Σώματος που αποκαλύφθηκε το 2005, έφθασε στο ακροατήριο με κατηγορούμενους δικαστές, δικηγόρους, έναν κληρικό και άλλα πρόσωπα, οι οποίοι αντιμέτωποι με σοβαρά αδικήματα, θεωρήθηκαν μέλη κυκλώματος που έναντι αμοιβής εξασφάλιζε ευνοϊκές αποφάσεις σε κατηγορουμένους.

Στην πορεία η πλειονότητα των κατηγορουμένων αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Πέμπτη ήταν έκτη φορά που αστυνομικό κλιμάκιο ταξίδεψε στην Αγγλία για να φέρει στην Ελλάδα τη φυγόποινη πρώην ανακρίτρια. Τις προηγούμενες πέντε φορές η πρώην δικαστικός είχε πετύχει να μην εκδοθεί επικαλούμενη προβλήματα υγείας είτε διατυπώνοντας αντιρρήσεις στη διαδικασία έκδοσής της.

Κατά την ίδια πάντα πηγή, στη Βρετανία ταξίδεψε μαζί με δύο αστυνομικούς και γιατρός, καθώς η φυγόποινη πρώην δικαστής φέρεται να είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Η έκδοση ωστόσο ολοκληρώθηκε καθώς το νοσοκομείο προχώρησε σε χορήγηση εξιτηρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...