391
|

Αυτό που έχει ο Πάρκερ

Avatar Δημήτρης Κυριακόπουλος 22 Σεπτεμβρίου 2013, 00:15

Αυτό που έχει ο Πάρκερ

Avatar Δημήτρης Κυριακόπουλος 22 Σεπτεμβρίου 2013, 00:15

Μία από τις αποστολές του αθλητισμού είναι να δημιουργεί ήρωες για τους πιτσιρικάδες, που και που τα κάνει μαντάρα βέβαια αλλά τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει περίφημα.

Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να γίνεις αφίσα στα παιδικά δωμάτια όλου του κόσμου; Για μερικούς ανθρώπους  είναι ένα όνειρο απατηλό για μερικούς άλλους πάλι τελείως φυσιολογικό.

Ο μεγάλος ήρωας των ημερών ακούει στο όνομα Τόνι Πάρκερ, είναι Γάλλος Μπασκετμπολίστας και απόψε θα αγωνιστεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κόντρα στη Λιθουανία.

O Τόνι είναι κροίσος, έχει περισσότερα χρήματα στην τράπεζα από τους μεγαλύτερους Έλληνες Επιχειρηματίες, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, έχει παίξει σε 5 all star games και έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο. Είναι παντρεμένος με μια πανέμορφη γυναίκα και τα διαφημιστικά συμβόλαια που υπογράφει του εξασφαλίζουν αμοιβές μεγαλύτερες από αυτές που του προσφέρει η ομάδα του, όταν λέμε ότι ο τύπος τα έχει όλα δεν υπερβάλλουμε.  

Τι είναι όμως αυτό που τον έχει κάνει κάτι σαν ημίθεο στη Γαλλία; Τι είναι αυτό που τον έχει κάνει να θέλουν να του μοιάσουν όλοι οι πιτσιρικάδες και να τον σέβονται όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ στον πλανήτη Γη;

Η αφοσίωση του στο καθήκον, ο Κύριος Πάρκερ παρά τα πλούτη και την επιτυχία στις Η.Π.Α. δεν ξέχασε ποτέ την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, έτσι φέτος παρότι η ομάδα του έχασε στους τελικούς το πρωτάθλημα πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στο πιο λάθος Ευρωμπάσκετ όλων των εποχών (με τα περισσότερα παιχνίδια). 112 παιχνίδια συμπλήρωσε προχθές κόντρα στην Ισπανία για την φετινή σεζόν ο μικρόσωμος Γάλλος και περιμένει το 113ο απόψε κόντρα στην Λιθουανία για να κάνει το μεγάλο δώρο στη χώρα του. Να κατακτήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιστορία της Γαλλίας μετά από 36 συμμετοχές σε 38 διοργανώσεις και επτά παρακαλώ ναι επτά δικές του συμμετοχές.

Είναι σίγουρο πως αν σήμερα τα καταφέρει η Γαλλία αλλά και όλος ο κόσμος θα υποκλιθεί μπροστά του, αν τώρα καταφέρει και σημειώσει 22 πόντους θα κερδίσει κάτι ακόμα, την θέση του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του θεσμού ξεπερνώντας τον δικό μας Νίκο Γκάλη.
Τώρα γιατί όλα αυτά; Όχι τόσο για τον ίδιο τον Τόνι Πάρκερ αλλά για τους δικούς μας τους απαράδεκτους που πλούτισαν, που κέρδισαν δόξα και γέμισαν τιμές στην πλάτη της Επίσημης Αγαπημένης και την παράτησαν όταν χόρτασαν, σαν γκομενίτσα βήτα διαλογής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News