260
Ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ την Κυριακή στο Λονδίνο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ραντεβού Μητσοτάκη στο Λονδίνο για επενδύσεις με το βλέμμα στη Fitch

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 10:33
Ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ την Κυριακή στο Λονδίνο
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ραντεβού Μητσοτάκη στο Λονδίνο για επενδύσεις με το βλέμμα στη Fitch

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 10:33

Σημαντικά επενδυτικά ραντεβού περιλαμβάνει η δευτεριάτικη ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Λονδίνο.

Στόχος, η περαιτέρω ανάδειξη της χώρας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, με βασικό επιχείρημα την καλή πορεία της οικονομίας που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, την ώρα που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έρχεται και η αναβάθμιση (βλ. επενδυτική βαθμίδα)  από τον οίκο Fitch.

Στις 11:30 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον αντιπρόεδρο Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking) της Morgan Stanley, Λουίτζι Ρίτζο, στο roadshow που διοργανώνεται από την τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει και ξεχωριστές συναντήσεις με επενδυτές, ενώ σειρά επαφών θα έχει και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Αλέξης Πατέλης.

Στο Greek Investment Conference (ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζεται, ήταν κεντρικός ομιλητής και στο περυσινό roadshow του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο) συμμετέχουν γνωστά ονόματα ελληνικού επιχειρείν.

Στο πάνελ με θέμα την  ενέργεια συμμετέχουν οι Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil), Γιώργος Κούβαρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Κωνσταντίνος Μαύρος (CEO ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat).

Σε αυτό για τις τράπεζες, οι Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα) και Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς).

Και τέλος στο τρίτο με αντικείμενο τις επενδύσεις, οι Στέλιος Ηλίας (BC Partners) Σπύρος Σπυρόπουλος (Oaktree) Αννα Πλήκα (Macquarie) και Στέλιος Θεοδοσίου (HIG).

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το «γραφείο Σεφέρη» (στην πρεσβευτική κατοικία), τον χώρο στον οποίο εργάστηκε ο έλληνας Νομπελίστας και το Αναγνωστήριο «Roderick Beaton», τα οποία αποκτούν μουσειακό χαρακτήρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...