208
Από τις φωτογραφίες της επιχείρησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός | Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Πρώτη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 09:06
Από τις φωτογραφίες της επιχείρησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός
| Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Πρώτη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 09:06

Προπομπός της μεγάλης εν αναμονή χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα για την εξολόθρευση της Χαμάς; Πρώτη δοκιμή του ισραηλινού στρατού (ΙDF);

Για πρώτη φορά μετα την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς,  ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις και τεθωρακισμένα επιχείρησαν στο εσωτερικό του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, όπως επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός την Πέμπτη, με τον ραδιοφωνικό σταθμό των IDF να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διείσδυση στον θύλακα μέχρι στιγμής.

Ισραηλινά τανκς έπληξαν πολλούς στόχους της Χαμάς προτού αποσυρθούν και πάλι εντός του ισραηλινού εδάφους.

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση (δείτε το κάτω) που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, διακρίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Εκσκαφέας ισοπεδώνει ένα από τα αναχώματα, ενώ άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες, με εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων κτιρίων να ακολουθούν.

Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της νύκτας ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης», σε μία αναφορά την ευρεία χερσαία εισβολή που ετοιμάζουν οι IDF.

Οι στρατιώτες έχουν πλέον εξέλθει από την περιοχή και έχουν επιστρέψει στο ισραηλινό έδαφος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...