191
| INTIMEnews

Προληπτική εκκένωση στη Φέριζα Σαρωνικού λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 12:12
|INTIMEnews

Προληπτική εκκένωση στη Φέριζα Σαρωνικού λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 12:12

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκουςστη Φέριζα Σαρωνικού, προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αν βρίσκεστε στη Φέριζα εκκενώστε τώρα προς Λαγονήσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη.

 

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν πλέον μετά την ενίσχυση των δυνάμεων 92 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή επιπλέον παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εν τω μεταξύ εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Αγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.  Συγκεκριμένα ζητείται η προληπτική εκκένωση της περιοχής και  να κατευθυνθούν προς Λαγονήσι.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη φωτιά στην Αττική, στον Κουβαρά. Για την   κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...