183
Ο Πρεμτσάι Καρνασούτα ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο το 2018 μετά τη σύλληψή του | REUTERS/Dailynews

Ποινή τριών ετών σε ταϊλανδό εκατομμυριούχο που μαγείρεψε σπάνια μαύρη λεοπάρδαλη

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 19:15
Ο Πρεμτσάι Καρνασούτα ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο το 2018 μετά τη σύλληψή του
|REUTERS/Dailynews

Ποινή τριών ετών σε ταϊλανδό εκατομμυριούχο που μαγείρεψε σπάνια μαύρη λεοπάρδαλη

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 19:15

Ξινή –ή μάλλον δύσπεπτη– αποδείχτηκε η απόφαση ενός ταϊλανδού εκατομμυριούχου να μαγειρέψει και να φάει μια σπάνια μαύρη λεοπάρδαλη

Ο Πρεμτσάι Καρνασούτα, επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, είχε συλληφθεί με άλλα τρία άτομα σε καταφύγιο άγριας ζωής το 2018 με την κατηγορία ότι σκότωσε προστατευόμενα ζώα.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν τα υπολείμματα μιας μαύρης ινδοκινεζικής λεοπάρδαλης, ενός φασιανού και ενός είδους ελαφιού. Στην κατοικία του Καρνασούτα βρέθηκαν ακόμη τυφέκια, πυρομαχικά και χαυλιόδοντες από αφρικανικούς ελέφαντες.

Η υπόθεση, όπως σημειώνουν οι Times, προκάλεσε οργή στη χώρα, γιατί άλλος ένας πλούσιος αποδεικνυόταν όταν παραβίασε τους νόμους χωρίς τιμωρία.

Το 2019 το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό τον τιμώρησε με τη θανάτωση του ζώου και παράνομη οπλοκατοχή. Ορισε ακόμη πρόστιμο 2 εκατομμυρίων μπατ (περίπου 52.700 ευρώ), πολύ μικρό για την οικονομική επιφάνεια του κατηγορούμενου.

Τελικά ο Καρνασούτα έχασε και την έφεση και τιμωρήθηκε με φυλάκιση τριών ετών και δύο μηνών. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε –άγνωστο γιατί- με επίδεσμο στο μάτι.

Η υπόθεση με την μαύρη λεοπάρδαλη που κατέληξε στο πιάτο του εκατομμυριούχου ενέπνευσε και καλλιτέχνες | REUTERS/Chalinee Thirasupa

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...