376
O κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε νέες συστάσεις εν όψει του τριημέρου (Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα) | ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας: Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σαν θερμοστάτης, όχι σαν διακόπτης

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 13:14
O κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε νέες συστάσεις εν όψει του τριημέρου (Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα)
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας: Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σαν θερμοστάτης, όχι σαν διακόπτης

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 13:14

Υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των  περιοριστικών μέτρων.

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το στρατηγικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Αλλά, παρακαλώ, δεν είμαστε ακόμη εκεί», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Πέτσας και αφού επανέλαβε το «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές», συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε κάθε περίπτωση η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Δεν θα είναι αυτόματη και οριζόντια. Θα είναι σαν θερμοστάτης. Οχι σαν διακόπτης».

«Θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις, διαφορετικές για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα», διευκρίνισε, διαβεβαιώνοντας ότι «κάθε βήμα θα είναι ελεγχόμενο και κάθε επόμενο θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα του προηγούμενου. Και τα αποτελέσματα της στρατηγικής θα αξιολογούνται καθημερινά».

«Το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς, δεν θα πάμε στις εκκλησιές, αλλά ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων», είπε για μία ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αυτό άλλωστε», πρόσθεσε, «επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες».

Στο σημείο αυτό απηύθυνε έκκληση «ακόμη και στους λίγους, όπως φάνηκε από χθεσινή δημοσκόπηση, που σκέπτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν.

»Πρώτον γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των προσώπων που αγαπούν.

»Και δεύτερον γιατί αν το κάνουν, θα παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα που ακολουθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες τους –9 στους 10 Ελληνες– και αυτό θα επισύρει φυσικά αυστηρές ίσως και αυστηρότερες από τις μέχρι σήμερα κυρώσεις και κυρίως θα διαταράξει την ομοψυχία και την ενότητα που μας έχει οδηγήσει με επιτυχία μέχρι εδώ».

«Γιατί», όπως επεσήμανε ο κ. Πέτσας, «από τη συμμόρφωση όλων στα δύσκολα και πρωτόγνωρα αυτά μέτρα θα εξαρτηθεί η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα». 

«Για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, μένουμε φέτος μακριά», ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πριν απαριθμήσει εν συντομία τα εν ισχύι μέτρα για αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και για να σπάσουμε, όπως είπε, την αλυσίδα της μετάδοσης.

Χαρακτήρισε, τέλος, εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με υπευθυνότητα και η Εκκλησία της Ελλάδος, που έχει ήδη ενημερώσει ότι οι θείες λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...