376
Εκρηξη ρωσικού πυραύλου, τα ξημερώματα στον ουρανό του Κιέβου | REUTERS/Gleb Garanich

Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ρώσων στο Κίεβο και άλλες πόλεις

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 09:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 7/2/2024 14:30
Εκρηξη ρωσικού πυραύλου, τα ξημερώματα στον ουρανό του Κιέβου
|REUTERS/Gleb Garanich

Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ρώσων στο Κίεβο και άλλες πόλεις

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 09:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 7/2/2024 14:30

Η Ρωσία εξαπέλυσε κύματα πυραυλικών πληγμάτων εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που οι Ουκρανοί πήγαιναν στις δουλειές τους.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο, όταν πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία, και άλλος ένας στο Μικολάιφ από τις επιθέσεις.

«Νιοστή μαζική επίθεση εναντίον του κράτους μας. Εξι περιφέρειες στοχοθετήθηκαν από τον εχθρό. Στο Κίεβο, περισσότεροι από 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Αυτή τη στιγμή έχουμε πληροφορίες για δύο νεκρούς. Περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στο Telegram, αναφέροντας επίσης πως ένας άνθρωπος έχασε επίσης τη ζωή του στο Μικολάιφ, στα νότια της Ουκρανίας.

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 29 πυραύλους και 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, που έπιασε φωτιά από την πυραυλική επίθεση των Ρώσων – REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν κατά κύματα 64 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Συνολικά, καταρρίφθηκαν 44 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόσθεσε μέσω της Telegram.

Κύματα εκρήξεων συγκλόνισαν το Κίεβο στη διάρκεια της επίθεσης, που είναι η πρώτη του Φεβρουαρίου, με τα αντιαεροπορικά συστήματα να αναλαμβάνουν δράση για να καταστρέψουν τους πυραύλους, ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

Τα θραύσματα ενός πυραύλου που καταρρίφθηκε, έπεσαν πάνω σε μια πολυκατοικία 17 ορόφων στη συνοικία Γκολοσιίφσκι (νότιο Κίεβο) προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 38 άλλους, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.

Ολόκληρη η Ουκρανία βρισκόταν σε συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές από τις έξι το πρωί με την ουκρανική πολεμική αεροπορία να προειδοποιεί για κίνδυνο ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα.

Οι πρώτες εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο λίγο πριν από τις επτά το πρωί.

Η επίθεση διήρκεσε ώρες, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε πως μέρος της περιοχής Ντνιπρόφσκιι δεν έχει ηλετρικό ρεύμα. Ο Κλίτσκο δήλωσε πως συντρίμμια ρωσικού πυραύλου, που καταρρίφθηκε, προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές υψηλής τάσης.

Ο Ολεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είπε πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές και στην πόλη του Χαρκόβου, το διοικητικό κέντρο της περιοχής, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Μικολάιφ, όπου σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και κάηκαν 20 κατοικίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...