293
| INTIMEnews

Οξύμωρου συνέχεια: Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 11:18
|INTIMEnews

Οξύμωρου συνέχεια: Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 11:18

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους και του μέτρου της αναστολής εργασίας για όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται, παρά τις εκκλήσεις της Πολιτείας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποι σωματείων τους, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και των συνεπειών για όσους δεν εμβολιάζονται (σ.σ. όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, με δεδομένη την ευθύνη της θέσης τους έναντι των ασθενών που μεταφέρουν καθημερινά και όχι μόνο).

«Σήμερα που δουλεύουμε, έχει 4.000 κρούσματα και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, που σημαίνει ότι είναι αναγκαίοι», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Μάκης Δεβελόγλου, ενημερώνοντας ότι ο ίδιος είναι εμβολιασμένος.

Και αν δεν χωρά αμφιβολία ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, το ίδιο αναγκαία θα πρέπει να θεωρείται και  η προστασία της δημόσιας υγείας και των ίδιων των ανθρώπων αυτών που παρότι βρισκονται στη πρώτη γραμμή της «μάχης» και ενδεχομένως έρθουν σε επαφή με ένα από τα χιλιάδες κρούσματα Covid-19, επιμένουν να αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δεβελόγλου, από τους 592 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς και Χαλκιδική, 170 είναι ανεμβολίαστοι. «Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο, γύρω στο 35%», σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου που όπως προκύπτει, αδυνατεί και ο ίδιος να πείσει του εν λόγω συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του (ως επικεφαλής του συνδικαλιστικού τους οργάνου).

Από τους 170 ανεμβολίαστους εργαζόμενους οι 120 είναι σε ενεργά πληρώματα στη Θεσσαλονίκη.  Σε όλη τη χώρα, σε σύνολο 4.000 εργαζομένων δεν έχουν εμβολιαστεί 1.245.

«Αν προχωρήσουν σε αναστολές εργασίας το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει με προσωπικό μικρότερο σε ποσοστό από το προσωπικό ασφαλείας», υπογράμμισε πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...