445
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με παρέα κοριτσιών σε καφέ του Αιγάλεω | INTIMEnews

Οικονόμου: Ασσος o Tσίπρας στην ψευδολογία και τον λαϊκισμό

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 15:29
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με παρέα κοριτσιών σε καφέ του Αιγάλεω
|INTIMEnews

Οικονόμου: Ασσος o Tσίπρας στην ψευδολογία και τον λαϊκισμό

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 15:29

Ο κ. Τσίπρας επιμένει να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας, πετώντας αριθμούς στον αέρα, δίχως καμία τεκμηρίωση, όπως κάνει τόσα χρόνια, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για όσα επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη Βουλή (εδώ), και κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στο Αιγάλεω.

Επτά μήνες τώρα, επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας, οι πολίτες πληρώνουν 1,5 δισ. ευρώ την «ακρίβεια Μητσοτάκη». «Επτά μήνες τώρα φωνάζουμε, καταγγέλλουμε, ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και καρτέλ στην ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα, δείχνει ανοχή στα καρτέλ και μας λέει λαϊκιστές»είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, «ανόρθωσης της κοινωνίας, στήριξης των μικρών και μεσαίων», για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας.

«Είναι προφανές», σημείωσε, «ότι ένα τέτοιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του που ομνύουν στην αυτορρύθμιση της αγοράς, δεν μπορούν ούτε καν να το φανταστούν, όχι φυσικά να υλοποιήσουν» και «μόνο μία κυβέρνηση προοδευτική, με κοινωνικό πρόσημο, που έχει στόχο και σχέδιο τη στήριξη της κοινωνίας με ισχυρή παρέμβαση του κράτους στην αγορά, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή πώλησης στην ενέργεια.

«Παρότι με τα αριθμητικά δεδομένα, τους υπολογισμούς και την κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος ο κ. Τσίπρας δεν τα πάει καλά, στον λαϊκισμό και την ψευδολογία είναι άσσος», παρατήρησε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να σημειώσει ότι μετά από εκείνη της πανδημίας και η κρίση ακρίβειας που βιώνει η χώρα, «είναι τελικά αποκαλυπτική για το πολιτικό μέγεθος και την αξία καθενός».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Παρότι με τα αριθμητικά δεδομένα, τους υπολογισμούς και την κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος ο κ. Τσίπρας δεν τα πάει καλά, στον λαϊκισμό και την ψευδολογία είναι άσσος. Εκτίθεται επιμένοντας πως υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δήθεν φορολογήσει υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας, ενώ στην πραγματικότητα καμία μέχρι τώρα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ φόρου. Επικαλείται συνεχώς δισεκατομμύρια υπερκερδών -η εκδοχή που αναφέρει ως ώρας είναι 1,5 – χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί μεικτά περιθώρια ή αν έλαβε υπόψη εκπτώσεις, επιδοτήσεις και πολιτικές ειδικών τιμών.

Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φορολογήσει σε ποσοστό 90% τα όποια υπερκέρδη όταν σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, για να προσθέσει όσα περισσότερα γίνεται στην ενίσχυση των 4 δις που εδώ και μήνες παρέχει στην ελληνική κοινωνία. Και αυτή η κρίση είναι τελικά αποκαλυπτική για το πολιτικό μέγεθος και την αξία καθενός. Η Κυβέρνηση εξασφαλίζει και προσφέρει ό,τι περισσότερο γίνεται ώστε να στηρίξει τους πολίτες• ο κ. Τσίπρας επιδίδεται και πάλι σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας, πετώντας αριθμούς «στον αέρα», δίχως καμία τεκμηρίωση, όπως κάνει τόσα χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...