265
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022 | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βαρουφάκης κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσουν πρόταση μομφής για την… αισθητική της κυβέρνησης!

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2021, 14:03
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βαρουφάκης κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσουν πρόταση μομφής για την… αισθητική της κυβέρνησης!

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2021, 14:03

Ολα τα είχε η θυελλώδης ως τώρα συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης της έλειπε… Ο άνθρωπος που ως υπουργός Οικονομικών οδήγησε τη χώρα στα βράχια και ένα βήμα από το Grexit, το Σάββατο στη συζήτηση στην Ολομέλεια έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «επικίνδυνη κυβέρνηση», και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας —πρόταση χωρίς κάποιο αντίκρισμα, πέραν της νομοθετικής κωλυσιεργείας, καθώς παραδοσιακά η ψήφιση του Προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την εκάστοτε κυβέρνηση.

Κερασάκι στην τούρτα; Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η μομφή είναι εν τέλει για την αισθητική της κυβέρνησης. Ο άνθρωπος που το 2015 πήγε να δει τον βρετανό ομόλογό του ντυμένος σαν πορτιέρης σε κλαμπ και εμφανιζόταν στη Βουλή με πουκάμισο λαχούρι…

«Μομφή για τα “Τroiko-Greek Statistics”. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, για την νέα έξαρση της κρίσης χρέους που είναι προ των πυλών, την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλολαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή εν τέλει για την αισθητική σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, πότε;» κατέληξε.

Νωρίτερα, κατήγγειλε την ΕΛΣΤΑΤ για «εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης» και τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, για «περαιτέρω βασανισμό των ήδη βασανισμένων αριθμών της, την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει». Παράλληλα επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα ότι συνθηκολόγησε με τον κ. Μητσοτάκη καθώς είναι ο ίδιος που παρέδωσε την ΕΛΣΤΑΤ λάφυρο στην τρόικα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...