205
|

Ο… καλοντυμένος «λογιστής» άρπαξε 140.000 ευρώ από 26 ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 15:22

Ο… καλοντυμένος «λογιστής» άρπαξε 140.000 ευρώ από 26 ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 15:22

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε 30χρονος που προσποιούμενος τον λογιστή, είχε καταφέρει να αποσπάσει ποσό συνολικού ύψους 140.000 ευρώ από ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο απατεώνας εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στις Αχαρνές. Παρά την αντίσταση που προέβαλε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Οπως διαπιστώθηκε, λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει ηλικιωμένο στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Ο 30χρονος εμφανιζόταν κυρίως σε ηλικιωμένες γυναίκες παριστάνοντας τον λογιστή ή τον διεκπεραιωτή οικονομικών εκκρεμοτήτων, ή ακόμα και τον απεσταλμένο οικείων τους προσώπων.

Αφού έπειθε τα θύματά του ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών από την Εφορία, τους αποσπούσε χρήματα για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων.

Στις περιπτώσεις που εντόπιζε κάποιον ηλικιωμένο στον δρόμο, προσφερόταν να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι, όπου και αποσπούσε χρήματα ή/και κοσμήματα.

Ο 30χρονος δρούσε με τη βοήθεια τσιλιαδόρων ενώ χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσε, ήταν ότι εμφανιζόταν πάντα καλοντυμένος, μιλώντας ακατάπαυστα στα θύματά του.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά  26 περιπτώσεις εξαπάτησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με συνολική λεία του «λογιστή» να φθάνει τις 141.590 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντος, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της κακουργηματικής απάτης και της βίας κατά υπάλληλων, με την οποία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...