209
Νέα τάση στο φαγητό στην Μπουσάν της Νότιας Κορέας οι τραγανές τηγανητές οδοντογλυφίδες. | b_chuchu_ / @hee_2458 via X/via REUTERS

Νότια Κορέα: Μην τρώτε πράσινες τηγανητές οδοντογλυφίδες

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2024, 20:09
Νέα τάση στο φαγητό στην Μπουσάν της Νότιας Κορέας οι τραγανές τηγανητές οδοντογλυφίδες.
|b_chuchu_ / @hee_2458 via X/via REUTERS

Νότια Κορέα: Μην τρώτε πράσινες τηγανητές οδοντογλυφίδες

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2024, 20:09

Σε μία προειδοποίησή του για την υγεία, το υπουργείο Τροφίμων της Νότιας Κορέας προέτρεψε τους ανθρώπους να μην τρώνε τηγανητές οδοντογλυφίδες από άμυλο σε σχήμα που μοιάζει με σγουρές πατάτες, αφού έγινε viral σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να καταναλώνουν τις τηγανητές οδοντογλυφίδες αμύλου με καρυκεύματα όπως τυρί σε σκόνη έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις στο TikTok και το Instagram.

«Η ασφάλειά τους ως τρόφιμα δεν έχει επαληθευτεί», ανέφερε το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter. «Σας παρακαλώ, μην τα φάτε».

Τα βίντεο με τις οδοντογλυφίδες να τηγανίζονται σε λάδι και να τρώγονται γίνονται viral.

Χρωστικές ουσίες χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν μια πράσινη απόχρωση στις οδοντογλυφίδες. Είναι φτιαγμένες από γλυκοπατάτα ή  κομποστοποιημένο άμυλο καλαμποκιού και θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον καθώς είναι βιοδιασπώμενες.

Συχνά χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια στη Νότια Κορέα, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα finger foods.

Διαδικτυακά βίντεο που ονομάζονται «Mukbang» και δείχνουν ανθρώπους να τρώνε υπερβολική ποσότητα φαγητού ή ασυνήθιστα πιάτα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Νότια Κορέα.

«Είναι πολύ τραγανό», είπε ένας χρήστης του TikTok σε ένα βίντεο, ενώ έτρωγε τηγανητές οδοντογλυφίδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...